tiistai 3. helmikuuta 2015

Sisätreenit

Siirryttiin tänään talven armoilta sisätiloihin treenaamaan, jess! Paikallisen eläinkaupan yhteyteen on rakennettu treenitila, jossa oli hyvä mattopohja ja peiliseinä. Siellä pystyi treenaamaan kohtalaisen rauhassa, mutta kaupan puolelta tuli sopivasti häiriötä ja toki uusia hajuja oli paljon, Tila oli tosin melko kapea, esim. ruutua ei voinut tehdä täysin kisamaisesti. Mutta olipa kyllä kiva treenata sisätiloissa pitkästä aikaa :) Paikka on kyllä aika buukattu täyteen iltaisin ja viikonloppuisin. Tänään mulla oli varaus klo 15.30-16.30 ja otin vikan potilaan klo 15 vastaan. Sen jälkeen sitten kaasu pohjassa treenaamaan. Huomiseksi tein varauksen ruokatunnille :D

Remillä oli pakka aika sekaisin uudesta paikasta, mutta päästyään ensin vähän tutkimaan paikkoja, se hieman rauhottui ja keskittyi tekemään ihan kivasti. Oli mukava nähdä peilin kautta miltä se näyttää, ja ihan ok fiilis jäi. Ei se mitää kympin suorituksia tee, mutta hetkittäin ihan hienon näköistä. Tehtiin jäävät ja hyppy koemaisesti. Liikkeestä maahan tarvi kaksoiskäskyn, jota ei yleensä tapahdu. Toistolla meni hyvin. Liikkeestä seis oli tosi hieno :) Hyppy oli myös ok, vaikka hyppääkin tosi ulos esteestä ja aluksi kiihtyi esteen nähdessään. Suorittamaan se pääsi vasta sitten kun rauhottui. Jouduttiin tekemään pari kertaa esteen lähestyminen ihan rauhassa ennen kuin mielentila oli parempi. Lisäksi tehtiin pikkupätkiä seuruuta ja luoksaria. Luoksetulo eteen ei kyllä parinkymmenen metrin matkalta oikein suju, lyhyemmältä matkalta menee paremmin. Pidemmältä se tulee joko hyvin vinoon tai törmää vauhdilla, ja lisäksi perusasento jää usein vinoon. Mutta menköön miten menee, on meillä näitä aikaa hioa.

Halilla oli ok draivi, mutta vähän normaalia hitaampi. En tiedä ollaanko treenattu jo vähän liikaakin, vai vaikuttiko uusi paikka siihen. Hali teki koemaisesti luoksarin (Hieno :), hyppynoudon (Hieno :), seuraamista (Vautsi, olipa hienoa nähdä peilistä kuinka hyvältä se näyttää! Myös sivuaskeleet sujui hyvin), metallinoudon (Ok, tosin ravasi loppumatkan takaisin ja aika heikko pito kapulaan, mutta ihan riittävä suoritus Halilta tässä vaiheessa), tunnarin (Hyvä. Haisteli kaikki läpi aloittaen vasemmasta reunasta, meni oman yli ja meinasi poimia sen, mutta tarkisti sitten vielä loput rivissä ennen kuin nappasi oman. Toi hyvin eteen, mutta luovutuksen jälkeen se vapautti itsensä ja peruutti innoissaan palkkaa odottaen. Tehtiin loppuosa eli luovutus ja perusasento sitten erikseen). Mä en oikeestaan edes tiedä miten toi tunnari arvostellaan, eli meneekö tollaisesta esim paljon pisteitä, jos ei poimi omaa heti. Viimeiseksi tehtiin vielä ruutu, joka oli suht. ok. Hali lähestyi ruutua vauhtia hidastaen ja pysähtyi ensin ruudun eteen, josta jatkoi kuitenkin itse matkaa ruutuun hakeutuen ensin vähän liikaa oikelle, mutta korjasi itse keskemmälle, johon stoppasin ja annoin maahankäskyn.Vapautin palloon.

Huomenna voisi tehdä Halin kanssa ainakin jonkinasteiset palkkaamattomuustreenit, esim. 2-3-4 liikettä ja sitten vasta palkka. Mä oon vaan aikamoinen ylipalkkaaja, ja jos koira tekee upeen suorituksen niin tuntuu hölmöltä jättää palkkaamatta. Mutta yritetään :) Remin kanssa katsotaan tilannetta huomenna. Ehkä sen voisi pitää kehu- ja äänipalkalla, ja muutaman liikkeen välein lelu/namipalkka (jos huolii namia), mikäli mielentila pysyy hyvänä.  Liikkeiden väliin ehkä lyhyt huili makuuasennossa, ettei kierrokset nouse liikaa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti