sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Viikko kisoihin

Kuten otsikko kertoo, ensi lauantaina mennään Halin kanssa kokeeseen.

Ei olla juurikaan ehditty treenaamaan kunnon ulko/sisätilatreenejä, lähinnä tekniikkaa hiottu kotona.

Tänään käytiin aurinkoisen vapaapäivän kunniaksi tokoilemassa kunnolla pitkästä aikaa.

Hali:

1) Paikkamakuu piilossa 3 min.

Makasi lonkalla toinen etutassu alla kun tulin esiin. Varmaankin nautiskeli auringosta, oli sen verran rennon näköistä :) Perusasento ok. Palkkasin vaan äänellä ja otin takaisin perusasentoon, sitten siirryttiin vähän matkan päähän vierellä kulkien, missä vasta lelupalkka.

Ostin muuten uuden vetolelun, joka haisee lampaalle. Kumpikin koira on aivan hulluna siihen. Saas nähdä kuinka käy lampailla ensi kerran kun sellaisille päästään :D

2) seuraaminen

Tehtiin lyhyitä pätkiä namipalkalla. Lähinnä treenattiin sivuaskelia ja peruutusta, lisäksi hidasta käyntiä.

3) hyppynouto

Aloitettiin vinoilla palautuksilla, eli jätän esteen taakse kapula suussa vinoissa linjoissa esteeseen nähden. On tehty näitä jonkin verran  viime aikoina, ja on mennyt ihan ok. Tänään meni kuitenkin ihan päin peetä, Hali meinasi tulla ohi esteestä joka kerta ja jouduin lopulta antamaan aika tiukkaa palautetta. Tästä seurauksena että Hali paineistui, sen tekeminen muuttui varovaiseksi ja lelupalkan saadessaan se  lähti kauemmas ja sain houkutella koiraa takaisin tekemään lisää töitä.
Sain sen kuitenkin vielä toimimaan ja tehtiin myös kokonainen liike. Selkeästi Hali on jostain syystä tosi epävarma kapula suussa hyppäämisen suhteen.

Treenien lopuksi pidettiin  vaan tosi kivaa esteellä, heittelin Haltsulle tennispalloa sen yli, ja se hyppi sitä rieumuissaan hakemaan ja toi hypäten takaisin. Täytyy nyt koittaa pitää tää tosi positiivisena, ettei oikeesti kehitetä mitään esteongelmaa...

4) luoksari

ensin tehtiin stoppi ja palkkasin tennispallolla pään yli. Hali tuntui vähän ennakoivan liikettä, tuli hiljalleen laukaten ja käskyä odottaen. Seuraavaksi tehtiinkin sitten läpijuoksu leluun, ja tosi hiljaa laukaten Hali tulikin (siihen asti että vapautin leluun). Halille tosi epätyypillistä tälläinen. En tiedä vaikuttiko se paineistuminen esteellä tähän vai mistä oli kyse. Kolmannella toistolla se tuli lujaa ja käskin maahan muutaman metrin päässä, tästä vapautus leluun. Vauhtia ja intoa alkoi löytymään.

5) ruutu

Tehtiin ensin loppuosa liikkeestä molempiin suuntiin. Tätä on aika paljon lenkkien ohessa treenattu. Ei enää törmää niin pahasti tullessaan. Katsotaan kuinka kokeessa käy.
Lopuksi tehtiin kaksi paikan hakua ruutuun, ja palkkasin tennarilla. Alan luottaa jo siihen, että se oikeasti alkaa ymmärtää ruudun hakemisen idean.

6) tunnari

Tätä on treenailtu paljon kotona. On tehty niin, että teen vääristä kapuloista V kirjaimen mallisen ja keskelle tätä oma kapula. Lisäksi on tehty niin, että vääristä kapuloista kaksi erillistä kasaa ja oma niiden väliin. Nyt tehtiin ensin tämä V versio, sitten kaksi eri kasaa versio ja viimeiseksi koemainen, jossa kapulat jonossa. Hyvin meni.

Kotona on tehty paljon myös pelkkää oman piilottelua ja lisäksi hajuilmaisia purkeilla. Näitä on tehty nyt  myös paljon Remin kanssa kotitokoiluna.

Remi

Ihan ensin täytyy sanoa, että Remi työskenteli  HILJAA koko treenien läpi (ihan pari pikkupiippaisua tuli esteellä)! Olin tosi tosi iloinen mun sähläripöhköstä :) Ehkä siitä tulee vielä tokokoira, tänään oli jo kyllä niin hyvä tekemisen meininki. Ja miten se on nyt oppinut asioita: esim. luoksarin stoppi: muutaman toiston jälkeen teki ihan törkeen makeen lukkojarrutuksen :)

1) luoksaria pienissä pätkissä

ensin tehtiin vaan eteentuloja eri pituisilta matkoilta. Pyrkimys siihen, että saataisiin se törmääminen pois nyt kun paikka alkaa olla koiralle jo paremmin selvillä. Yritän himmata sitä pienellä suhinalla, on toiminut ihan ok. Mutta välillä vielä törmää.

Sitten harjoiteltiin stoppia. Kuten edellä mainitsin, pikkukaveri teki parin toiston jälkeen ihan älyttömän siistejä lukkojarrutuksia <3  Remin kanssa ongelma varmaan ei tule olemaan valuminen vaan enemmänkin ennakointi näissä stopeissa. Otin pari kertaa myös suoraan leluun ennakoinnin vähentämiseksi

2) seuraaminen

tehtiin tosi lyhyitä suoria pätkiä, joissa keskityttiin kontaktiin ja siihen ettei Remi härppisi välillä mun vasenta kättä. Jätin lelun takapalkaksi ja vapautin hyvän kontaktin aikana leluun.

3) paikkamakuu piilossa 30 s

hyvin kai se siellä makasi. Perusasentoon nousu oli taas tosi epävarma ja hidas mutta nousi kuitenkin ekalla käskyllä. Tehtiin tämän jälkeen pelkkiä perusasentoon nousuja, jolloin siihen heti tuleekin intoa ja vauhtia.

4) hyppy

jätin ensin koiran esteen taakse seisomaan ja käskin istumaan, tästä palkkaus pallolla pään yli. Näitä tehtiin pari toistoa ja sitten luoksetulo esteen yli eteen. Hyvin meni (paitsi törmää eteentullessaan). Koitin vähän suhista jotta se himmaisi eikä törmäisi ja Remi pysähtyi niille sijoilleen epävarmasti tuijottamaan, että mitä mä suhisen. Okei, en siis suhise esteellä sille, ettei se saa slaagia siitä. Kyllä se eteen tuleminen törmäämättä saadaan hiottua kuntoon. Lopuksi tehtiin pelkkää hyppyä ja paikan hakemista keskemmältä esteen takaa kosketusalustalla.
Ihan pikkaisen Remi alkoi kiihtymään hyppyä treenatessa, mutta paljon vähemmän kuin aikaisemmin.

5) ruutu

tehtiin pari paikan hakua kosketusalustalla ja klikkerillä, ehkä yhteensä viisi toistoa, ei tehty muuta.

6) nouto

tehtiin ehkä tokaa kertaa ulkotreeniessä kokonainen noutoliike (lukuunottamatta perusasentoa) ja vautsi hän osaa sen! :) :) Melko nätisti Remi käsittelee kapulaakin. Saattaa jäädä vähän vinoon eteen tuodessa, mutta hiotaan hiotaan :)

Remin kanssa on muuten tehty lenkkien lomassa hetsaamis-rauhoittumisharjoituksia, eli hetsaan sen tosi kiihkeäksi lelulla ja käskystä se käy makaamaan pää maassa. Heti kun Remi on rennon oloinen, vapautus leluun ja raju leikki jatkuu. Näitä toistetaan joku kymmenkunta sykliä. Ehkä tämäkin on tosiaan auttanut, kun sen mielentila treeneissä tänään pysyi niin hyvänä eikä kuppi edes meinannut mennä nurin :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti