tiistai 17. huhtikuuta 2012

Kuulumisia

On aksattu, tokoiltu ja lenkkeilty.

Pääsiäisenä korkattiin ekat viralliset kisastartit agilityssa ATD:n järkkäämissä kisoissa. Tuloksena ekalta radalta HYL, jonka otin itse koska otin keinun uudestaan Halin tehtyä lentokeinun, joka oli sekin kyllä ihan mun omaa syytä. Annoin sille puomilla käytetyn "kiipee" käskyn keinu käskyn sijaan... Onneksi ei rysäyttänyt niin pahasti että olisi satuttanut itsensä. Kummallakin radalta tuli kepeiltä virheitä, ne on meidän kompastuskivi tällä hetkellä. Katsellaan kisoja lisää kunhan pujottelu on vähän varmemmalla mallilla. Tokalta radalta saatiin tulos 15 vp, jolla Hali sijoittui sijalle 10. Toka rata oli hienoa menoa keppeihin asti, joilta tuli sitten 10 vp, jonka jälkeen oma ohjaus herpaantui ja otettiin vielä kielto puomilta, kun en ohjannut Halia sinne. Halin käyttäytymiseen kisapaikalla olen tyytyväinen, samoin lähdöt onnistui yllättävän hyvin siihen nähden mitä pelleilyä ne on treeneissä.

Agia on käyty trenaamassa yksin, Lauran ja aussi Eskon kanssa sekä myös Timo Liuhton treeneissä, jossa saatiin tosi hyviä neuvoja. Näillä mennään eteenpäin.

Tokoiltukin on, tosin lähinnä vaan omassa seurassa. Metsästän edelleen niitä merkkejä, tahtoisin treenata ruutua ja ohjattua noutoa, mutta ilman merkkejä se on vaikeaa. Aiemmin ostin ihan tavalliset lasten jalkapallotötsät kaupasta (muistaakseni sittarista), mutta nyt en ole nähnyt vastaavia missään. Tunnarin treenaaminen aloitetaan nyt kun maa alkaa olla sula. Mun vaan pitää hankkia jotkut pihdit tai vastaavat joilla saan tunnarikapuloita siirreltyä niihin koskematta. Tokokoeilmoja on TAAS mennyt ohi, mutta ollaan nyt sentään yksiin toukokuun kisoihin ekalla varasijalla. Sbcak:n möllitokoon oltaisiin mielellään tultu, mutta mulla oli päivystys. Oon päivystänyt ihan hulluna viime aikoina, ei kovin inhimillistä hommaa sanonpa
vaan...

On tehty aika paljon juoksulenkkejä lihaskunnon ylläpitämiseksi, mutta vanha rasitusvamma pohkeessa alkoi vaivata, joten olen siirtynyt pyöränsatulaan. Halilla on ihan uskomattoman vetävä ravi. Saan polkea melkein täyttä vauhtia vierellä, hyvä että mukana pysyy. Lisäksi on tehty tasapainoharjoituksia ja vahvistettu fyssarin laatiman ohjlman mukaan syviä lihaksia. Oon myös opettanut Halille uuden tempun, josta on hyötyä näitä em asioita ajatellen. Hali siis harjoittelee ns. elefanttitemppua eli käskystä laittaa joko etu-tai takajalat korokkeelle, ja siirtyy ympäri maassa olevien jalkojen avulla koko kierroksen. Etujalat korokkeella tämä jo onnistuu aika hienosti, takajalat korokkeella tarvii vielä treenausta.

Aion aloittaa Halin kanssa jäljen harrastamisen, on nyt alkuun tehty vaan pieniä makkarajälkiä. Tilasin pk yhdistyksestä vähän jälkioppaita. Oon ajatellut siitä olevan hyötyä Halille: kasvattaa varmasti keskittymiskykyä ja lisäksi vaatii tiettyä rauhallisuutta. Halilla on myös luontaisesti aika hyvä nenänkäyttö. Ajattelin myös sitä, että kesällä olisi kiva treenailla jotakin muuta tokon ohella, kun ollaan Halin kanssa kahdestaan vieraalla paikkakunnalla ilman treeniseuraa eikä päästä aksailemaan.

Tänään illalla mennään koirahierontakurssille. Torstaina Hali pääsee mukaan koululle, koska eläinsairaalalla järjestetään uusille polvitarkastajille polvipaneeli, mihin tarvittiin koiria tarkistettavaksi. Hyvä että saadaan ne polvetkin nyt viimein lausuttua. Toukokuussa mulla on oftalmologia, jolloin Halin silmät tod.näk. peilataan. Kesän tienestien jälkeen onkin sitten varaa kuvauttaa koko koira läpi, selkäranka ja ranteet pitää ainakin kuvata.

Ohessa vielä muutama kuva viime sunnuntain metsäretkeltä. Kelpie nautti ja juoksi ja juoksi ja nautti.

Little Miss Sunshine

Keväistä valoa

Kaunis sporttikelpie <3

2 kommenttia:

  1. Hei jos haluut ruututötsiä ja nauhoja lainaan, niin tuu hakee joku päivä! Me ei Zeron kaa tarvita niitä vielä vähään aikaan... :(

    VastaaPoista
  2. Ok, voisin lainata. Mikäs Zerolla on, en oo ehtiny teidän blogia seurata? Ainii ja Lea pistätkö mulle vaik jonku tekstarin tai soita killeri, mulla ei oo sun nroa enää!

    VastaaPoista