lauantai 22. kesäkuuta 2013

Kesä Porissa

Porilaistuttiin toukokuun puolivälissä. Kiirettä on pitänyt töiden kanssa, joten niin blogi- kuin treenirintamalla on hiljaista. Koirat kulkevat mukana töissä, ja välillä ihmettelen kuinka innoissaan ne aina mukaan lähtevät, vaikka joutuvat välillä viettämään kymmenisen tuntia auton takakontissa/klinikan toimistohuoneessa ilman ihmeempää tekemistä. Välillä kelpot ovat päässeet katselemaan maatiloille eläimiä, mm. lehmiin tekivät tuttavuutta laitumella ja lampaitakin on päästy katsomaan.

Välillä on tokoiltu, mutta aika pienessä mittakaavassa. Remin kanssa on hiottu vanhoja juttuja, teinipojan kanssa on tällä hetkellä vähän vaikea opetella uutta. Halin kanssa on tokossa keskitytty enimmäkseen noutoon ja tunnariin sekä kaukoihin.

Jälkeä ja esineruutua on treenailtu enemmän. Rem vaikuttaa lupaavalta jäljellä, katsotaan mitä siitä kehittyy. Halin esineruudut taas ovat olleet hienoja ottaen huomioon kuinka vähän ollaan niitä treenattu. Remin kanssa harjoitellaan irtoamista, se ei tule siltä luonnostaan.

Agi on tauolla, koska ei ole treenipaikkaa tällä hetkellä.

Vaikka treenirintamalla on hiljaista, arkitokoa on tehostettu. Pyritään käymään joka ilta remmilenkillä harjoittelemassa nätisti kulkemista. Tulosta alkaa jo syntyä ja olen ruvannut nauttimaan remmilenkeistä, kun meno ei ole enää (etenkin Halin osalta) niin kaoottista kiskomista.

Koirien ohitukset ovat edelleen vaikeita, koska Halin kanssa helpoin tapa pitää tilanne rauhallisena on se, että istutaan ja kopitellaan nameja, ja Remillä taas toimii parhaiten se, että mennään vain ohi tekemättä tilanteesta sen ihmeempää numeroa (mikä taas ei alkuunkaan toimi Halin kanssa). Remi on ruvennut viime aikoina tuijottelemaan muita ja pöhisemään karvat pystyssä, tyypillistä epävarman teinin käytöstä. Oma positiivinen asenne ja tuijottelun estäminen on kuitenkin jo vähän auttanut, jatketaan tällä linjalla.

Porissa on ollut tosi hurjia ukkosia, ja Haliparka on ollut aivan paniikissa pahimpien myräköiden aikana. Hankin sille a.d.a.p.t.i.l pannan ja alpratsolaamia (bentsodiatsepiini). Toistaiseksi ei ole vielä jylissyt, nähtäväksi jää toimiiko Alprox Halilla. Testasin sillä tänään lääkettä pienellä annoksella, enkä huomannut sen käytöksessä muuta erilaista kuin että oli tosi kuuliainen lenkillä mutta kuitenkin reipas, leikkivät Remskun kanssa ihan normaalisti. Lenkin  jälkeen se oli ehkä hieman enemmän omissa oloissaan ja vähän läähättelevä (oli tosin hellepäiväkin), sen verran lääke varmaan toimi. Mutta mitään agressioita tms. ei tullut esiin, joka voi olla lääkityksen ikävä sivuoire.

Hali vakiopaikallaan

Rem söpöilee kukkasen kanssa :D

Mun pihalla on kukkaniitty!

Remi saunan edustalla

Remi 9 kk

Iloinen Remi ja ulkoilusta nautiskeleva Viikka

Viikero ja Haltsu


Ollaan Remin kanssa vissiin hieman eri mieltä tästä tykkäämisen määrästä :D

Kelposet

Hali nauttii elämästä :)

Viikka on järkyttynyt, kun siili söi sen ruuat :D
Mun pihalla asuu tälläinen söpöläinen :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti