sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Halin BH koe ja Remin terveystulokset

Hali oli tänään BH kokeessa. Järjestäjänä toimi Suomen Dobermanni Yhdistys ja tuomarina Jarno Rantanen. Koe läpäistiin hyväksytysti eli Haltsulla on nyt sitten oikeus kisata PK puolen kokeissa :)

Tottisosuudessa oli jotakin pientä epäpuhtautta, mutta kaiken kaikkiaan tosi tyytyväinen olen. Arvostelu vaihteli erinomaisen ja erittäin hyvän välillä :) Etenkin paikkamakuuseen olin tyytyväinen, sillä en ollut varma miten sen suhteen käy. Hyvinhän se siellä pysyi :) Myös kaupunkiosuus oli hyvä, Hali ei juuri reagoinut ärsykkeisiin. Olin tosi helpottunut etenkin sen suhtautumisesta toiseen koiraan, koska pari päivää sitten Hali joutui yllättäen vieraan koiran hyökkäyksen kohteeksi ja pelkäsin, että se vaikuttaa kokeen suoritukseen. Vieraat koirat ja niiden ohitukset kun eivät muutenkaan Halille kovin helppoa kauraa aina ole.

Remin lonkka- ja kyynärtulokset tulivat kennelliitosta: A/A ja 0/0 :))) Jesh miten mahtava juttu! Myös Remin Pinko-siskolla on samat tulokset :) Mahtavaa, että saatiin Ranskasta terveitä (ainakin toistaiseksi) penskoja.

Ollaan päästy aksailemaan muutamia kertoja, tosi kivaa pitkästä aikaa :) Remikin on ihan liekeissä. Agility on kyllä tosi kivaa ja koukuttavaa, mutta aina en pidä siitä miten se sekoittaa koiran pään (hirveä stressireaktio päälle) ja lisäksi mun verenpaineet nousee välillä siitä metelistä, mitä hallissa haukkuvat koirat pitää. Mutta on mua kyllä taas agikärpänen puraissut, voisi katsella Halille kisoja muutaman viikon päähän.

Tokoiltu on jonkin verran, mutta viime viikolla päivystys- ja muut työvuorot söivät treenimahdollisuuksia jonkun verran. Kotona on etenkin Remin kanssa sheippailtu, Halin kanssa on työstetty kaukoja.

Paimentamassa on käyty pari kertaa. Viimeksi saatiin tehdä kunnolla ilman liinaa, jolloin Remikin pääsi syttymään kunnolla :) Ollaan menossa paimentamaan seuraavan kerran ensi tiistaina.

Hakumetsässä ei olla nyt käyty, koska olin viime viikonloppuna risteilyllä ja tänä viikonloppuna ei ollut treenejä. Ilmaisua voisi treenailla ensi viikon aikan. Remin kanssa sitä voi treenata toistaiseksi yksinäänkin, mutta Halin rullailmaisuun tarvitaan kaveri apuun.

Halin tokokoe on parin viikon päästä, täytyy alkaa treenaamaan koemaisesti.

Remistä äkkiä vielä sen verran, että se on aika haastava treenattava. Se ei juuri anna virheitä anteeksi, ja herkkänä sieluna paineistuu nopeasti. Mutta muuten sillä on moottori kohdillaan, ja kunhan ikä tuo lisää varmuutta tuo varmaan helpottuu.

Aika kaahaamista vieläÖöh, mitähän seuraavaksi..? Ohjaaja on vähän järki jäässä :D

YhteispotrettiKissoista vielä pikaisesti muutama sana.

Mörri kävi hammashuollossa: neljä hammasta poistettiin ja kahteen tehtiin kruunuamputaatio. Vanha Herra on ollut silmiinnähden tyytyväisen oloinen elämäänsä lääkärireissun jälkeen. Kaikkihan me tiedetään kuinka inhottavaa hammassärky on. Hampaiden syöpymämuutokset (TR) ovat todella yleisiä kissoilla, ja niitä siis Mörrilläkin oli. Mutta nyt on suu kunnossa ja veriarvotkin tsekattiin, kaikki ok. Toivottavasti Mörri porskuttaa kolmella jalallaan vielä pitkän aikaa :)

Mörri puuhailee :)


Uuno sairasti kesällä vakavan keuhkokuumetyyppisen taudin (kuumetta, yski verta, syömätön jne. eli kissa oli todella huonossa kunnossa) En päässyt siihen hätään kuntaoloissa tekemään kunnon diagnostiikkaa, joten hoitokokeilin sillä kolmen viikon doksisykliinikuurilla (taustalla anaplasmoosiepäilys). Oireet saatiin lopulta kuriin, mutta veriarvot (etenkin hematologia eli puna- ja valkosoluarvot) olivat ihan päin peetä. Nyt ne tarkastettiin ja kaikki oli onneksi kunnossa :) Tautiepisodin aikana huomasin Uunolla voimakkaan sivuäänen sydämessä, joka ei ole taudin hellitettyäkään hävinnyt (mm. kuume ja anemia voivat aiheuttaa sydämeen sivuääniä). Uuno on menossa parin viikon päästä sydänultraan, että saadaan vähän tietoa sydämen toiminnasta.

Mulla ei siis ole ongelmia rahojen sijoituskohteiden kanssa...


Viikka ja Uuno
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti