sunnuntai 25. joulukuuta 2011

Oivalluksia

Käytiin vetämässä agitreenit Lauran ja aussi Eskon kanssa.

Treenattiin niitä kontakteja ja keppejä. Kepeillä edistymistä siinä, että oppi treenien loppua kohti himmaamaan sen verran (putkesta kepeille) että sisäänmeno ja alku onnistui. Laura palkkasi edessä, koitetaan saada sitä päätä alemmas. Huomattiin sellainen, että pujottelee paremmin, jos mä jättäydyn taakse. Mikäli kuljen vierellä Hali rupeaa säheltämään enemmän ---> odottaa varmaan palkkaa multa. Se, että palkka tuli Lauran kautta auttoi tähän. Oikealta puolelta ohjaus ei onnistu vielä yhtään, tokokoirana kaikki on Halista helpompaa suorittaa vasemmalla puolella. Vaatii vielä siis paljon treeniä. On tää kyllä Halille ollut niin epäreilu opetusmetodikin, kun ne verkot vaan yhtäkkiä jäi pois. Ajattelin laittaa ensi kerralla verkkoja vaikeimpiin kohtiin eli alkuun ja loppuun.

Kontaktitkin parani loppua kohden, alkuun oli enemmän vaikeuksia. Käytin targetteja apuna. Mun itse on opittava kontakteilla välttämään kaksoiskäskyjä eli annan monesti lähtöluvan samalla lähtien itse liikkeelle.

Ihan kivaa radanpätkää tuli hetkittäin, yksi tosi vaikea putkikulma tuotti vaikeuksia ja kerran Hali tuli alas keinulta (?), ei ole tehnyt sellaista ikinä.

Videoitiin treenit, tosi opettavaista katsoa suoritukset nauhalta. Hyviä naurujakin taas sai. Miten sitä voi olla niin järki jäässä radalla? :D

Yksi parhaista treenioivalluksista oli se, että jos Hali aloittaa sekoiluräksytyksen, menen piiloon siltä. Eli kyykkyyn ja piilotan pään käsiin. Hali oli ihan että täh? Ja sekoilu loppui. Tää oli ihan loistava juttu. Oon mä sille ennen selkää kääntänyt, mutten ole tajunnut mennä tolleen piiloon. Tosi tehokas keino! :)

Sain joululahjaksi siskolta kirjan "Tavoitteena täysi kymppi- Palkitsemiseen perustuva tottelevaisuuskoulutus" (Niina ja Kenth Svartberg). Vaikuttaa tosi hyvältä. Kohta niitä kymppejä satelee ;D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti