perjantai 6. tammikuuta 2012

Vapaapäivä

Treenasin tänään Heinin avustuksella. Harjoiteltiin Halin kanssa pakkokäännöksiä, pakkovalsseja, poispäinkäännöksiä ja keppejä verkoilla. Täytyy opettaa Hali tulemaan käskystä käteen kiinni, tätä voidaan treenailla lenkeilläkin. En tajua miten se on unohtunut opettaa varmaksi, perusjuttuja agilityssä :/

Pakkovalssit sujuivat hyvin, muutama hieno pakkokäännöskin jo onnistui. Tämän onnistumiseksi Hali oli saatava himmaamaan, sillä se tulee niin lujaa ja valtavan pitkällä loikalla, ettei ole mitään saumaa tiukkaan käännökseen ellei vauhti hieman hidastu. Suhina auttoi tähän: suhahdus ja heti perään käsi käsky. Rupesihan sieltä löytymään parempia laskeutumispaikkoja. Verkkojen ottaminen takaisin kepeille muutti heti kelpien olemuksen, pää tuli alemmas ja meni lujaa. Täytyy nyt sitten häivyttää ne verkot pikkuhiljaa pois.

Mulle valkeni myös miten oma olemus vaikuttaa Haliin, se paineistuu monesti mun takia ja siitä ne sekoilut johtuu. Täytyy olla tosi tosi rauhallinen ja kiltti toiselle, palkata paljon ja käyttää enempi nameja kuin leluja erityisesti silloin, kun opetellaan uusia juttuja ja halutaan toistoja nopealla tahdilla. Onpa ihan höhlä olo, miten paljon sitä tulee itse mokailtua :/ Kyllä mä yritän useimmiten olla rauhallinen Halin kanssa ja tietenkin tiedän että oma olemus vaikuttaa koiraan, mutta siltikin sitä on välillä sokea omalle käytökselle. Esim. jos vähänkään tiukemmalla äänellä käsken odottamaan lähdössä, niin sitä huonommin pysyy, kun koko pikku kelpie paineistuu. Tää on tällasta noidankehää kyllä välillä, itse turhautuu kun se ei pysy ja sitä vähemmän se pysyy, mitä enemmän turhautuu. Nyt täytyy kyllä kaivaa itsestä uusia käyttäytymismalleja esille, ihan on epistä tälläinen Halia kohtaan.

Ohjauksessa täytyy jättää kyyryasennot alaspäin pois, ranteen ja nyrkkien sheikkailut voisi unohtaa kokonaan (aivan älyvapaan näköistä), ja ääntä käyttää vain vähän ja ainoastaan kohdissa, kun sitä oikeasti tarvitaan. Suhinaa käytetään vaan himmaamiseen, ja joskus käännöksen ennakoinnin merkkinä.

Noniin ja tässä tää video. Onnistuinpas.


Toivottavasti kevään mittaan saadaan jo sujuvamman näköistä materiaalia.

Kotimatkalla huomasin renkaan tyhjentyneen ja oli aika jännityshetket päästä kotiin. Matkasta onneksi selvittiin, kelpie otti päikkärit ja minä lueskelin kolmijalka kainalossa tokokirjaa ja tein ihan muistiinpanoja. Vautsivau :D Soitin sitten alakerrassa asuvalle kurssikaverille tokokirjan lumoissa ja sovittiin yhteiset tokotreenit sunnuntaille. Harmittaa, kun ne bc treenit siirrettiin niin kauas, ettei oikein voida sinne asti ajella. Me kuitenkin tarvittaisiin tota häiriötä. Täytyy käydä treenailemassa jossakin ihmisten ilmoilla enemmän. Käytiin sitten tämän kurssikaverin kanssa riehuttamassa koiria, ja kun päästiin kotiin, otettiin vähän tokotekniikkaa. Hali oli aika väsynyt, joten noutokapulan pitoharkat sujuivat kerrankin erinomaisen rauhallisesti :) Perusasennot ja paikoillaan kääntyilyt olivatkin sitten aika laiskoja, mutta Hali kyllä preppasi parhaansa mukaan. Joskus on hyvä treenata silloinkin, kun aktiivisuustaso ei ole ihan normaalilla eli hyvin korkealla tasolla.

Sunnuntain treenit täytyy suunnitella huolella, ja pitäisi muutenkin ottaa suunnitelmallisuus, järjestelmällisyys ja tavoitteellisuus oleelliseksi osaksi treenausta. Mä kun vaan olen luonnostani niin huono suunnittelemaan mitään, sillä olen melko impulsiivinen ja kaikkea muuta kuin järjestelmällinen ihminen.

Äsken väsynyt kelpie havahtui hirveään rytinään ja paukkeeseen. Ärsyttää, kun noita raketteja pitää ampuilla vielä uuden vuoden jälkeenkin,  murrr... No, onneksi Hali tosiaan palautuu nopeasti ja nyt vetelee taas sikeitä.

Nukkumaan menen minäkin, huomenna töihin.

1 kommentti:

  1. Nyt mä keksin hyvän treenin Halille? Kun pääsette siihen, että rauhoittuu kotona käskystä niin kuuntelette näitä aksavideoita äänet päällä. Eli opetat sen rauhoittumaan, vaikka kuulee haukuntaa videolta :)

    VastaaPoista