keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Analysointia

Mä yöllä pohdiskelin omaa kisakäytöstä ja kesän tulevia treenejä.

Ihan ensimmäisenä mainittakoon, että jännitys tekee kyllä ihmisestä ihan höhlän. Halia ei tarvitse kauheasti innostaa tekemään, ja silti mä kimittelin sille jännitttyneellä äänellä höhliä kehuja. Olisi vaan pitänyt käyttäytyä rauhoittavasti ja palkata se meidän normaalilla palkkasanalla (eli rauhallinen mutta innostava jess ja hieeno). Ihme sekoilua. Eli kun kerran on palkkasana koiralla käytössä niin itselle muistiin ensi kokeisiin, että käytä sitten sitä. Ja ole rauhallinen. Ihme sekoilua oli kyllä omalta osalta...

Seuraamiseen otetaan rauhallisempi ote, enemmän namilla seuraamista ja kulkua ympyrällä molempiin suuntiin. Liikkeestä seis perusasentoja pitää harjoitella.

Kaukot otetaan taas työn alle. Käytän siinä takapalkkaa, ja Hali pyörähtää yleensä oikean kautta palkalle. Asentoja tehdessään se hivuttautuu helposti vinoon oikealle päin. Opetan sen siis pyörähtämään vasemman kautta palkalle. Ja välillä palkka edestä, vaikka takapalkka olisikin paikallaan. Lisäksi enemmän palkkaamista ensimmäisen asennonvaihdon jälkeen, nyt joutuu monesti antamaan kaksi käskyä alussa. Lisäksi enemmän kahden asennon sarjoja, ei kolmea asentoa sekaisin niin usein.

Noutoa ruvetaan taas treenaamaan. Suurin ongelma on se kapulan mukellus. Pitoharjoituksia edelleen. Vähän sinänsä ärsyttävää, kun piti opettaa sille sitä vauhtinoutoa ennen kuin pitäminen on sujunut hienosti. Höhlä moka. Metalliesineen noutoharjoituksia myös, metallikapula on Halille ollut tosi epämieluisa juttu viime aikoina. Täytyy kehitellä jotain tosi hyvää ja kivaa palkkaa ja treeniä tähän.

Paikkamakuita ja paikkaistumisia jatketaan. Eri paikoissa, eri vuorokauden aikaan, yksin ja porukassa, rauhassa ja häiriössä, piilossa ja näkösällä. Kyllä se tästä.

Pitää hommata omat ruutumerkit, että pääsee treenailemaan ruutua kunnolla.

Niin ja hyppyä pitää treenata! Kuten eilinen osoitti, tokohypyn idea ei ole kelpiellä ihan tuoreessa muistissa.

Ennen seuraavia kisoja ehdottomasti enemmän kisamaista treeniä! Koiraa kohtaan epäreilua mennä sitä harjoittelematta kokeisiin. Ja ylipäätään mun pitää taas keskittyä tohon palkkaamisen miettimiseen. En saa ylipalkata, mitä helposti teen.  Enemmän nami- ja äänipalkkoja ja vasta pidemmästä/keskivertoa parmmasta suorituksesta se himoittu pallo/vetolelu. Halin draivi kuitenkin riittää työskentelemään vähemmälläkin palkalla.

Vähän tavallaan "harmittaa" että tuli niin hyvät pisteet siitä eilisestä sähläyksestä. Toisaalta mietin, että olisi se tiukemmallakin arvostelulla ykkönen ollut, koska suurikertoimiset liikkeet meni hyvin. Ja se ykkönenhän oli meidän ainoa tavoite. Niin ja muuten sijoitus eilisissä kisoissa oli jaettu 4. sija :)

Tänään illalla palauttavat leikkitreenit, hyppyä voisi treenata ja ottaa ehkä jotain uutta työn alle kuten ohjattua noutoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti