sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Landeilua

On Halin kanssa vietetty heinäkuussa paljon aikaa landeillen. Heinäkuun eka viikonloppu oltiin Siikaisissa Sammin kylässä Ollin isän vanhassa maalaismökissä. Oli hiostava helteinen viikonloppu, ja Halilta oli vähän veto veks. Ei tehty ihmeempiä ku köllötelttin ja vähän lenkkeiltiin. Paikalla oli myös kolmevuotias pikkutyttö, jonka kanssa Hali leikki. Se on kyllä mahtavan hyvä noiden lasten kanssa, leikkii niin nätisti ja rauhallisesti pienten kanssa verrattuna miten se riekkuu aikuisten kanssa. Kepitkin luovuttaa varovasti kun pieni ojentaa kätensä eikä edes yritä mitään vetoleikkejä.

Sitten on oltu myös Viasvedellä Porin lähellä Ollin serkulla. Hali käyttäytyi enimmäkseen sekavasti kuin lapsi karkkikaupassa, koska siellä pyöri paljon porukkaa, jotka kaikki heitteli vuoronperään Halille keppiä, potki palloa tai pelasi frisbeetä. Lisäksi siellä oli ulkokissa, jota Hali jahtasi pitkin maita ja mantuja. Tosi kiva :/ Koitin antaa sille tästä tiukkaa palautetta, mutta ei ihan mennyt perille. No osasi se kyllä käskystä rauhoittakin, ettei ollut koko ajan hullun kiilto silmissä. Hali myös osallistui kaikkiin ulkoaktiviteetteihin. Se pelasi Ollin ja mun kanssa sulkkista ja osallistui myös mölkkypeliin tuomalla sen kapulan, jolla kaadetaan, aina takaisin. Oli hyvää noutoharjoitusta: nätisti tarttui kapulaan ja toi täysiä pureskelematta takaisin :) Tähän yhdistyi myös vähän tunnarin harjoittelua, kun välillä mölkyt meni sekaisin ja Hali etsi haistelemalla oikean mölkyn takaisin tuotavaksi.

Hali on kulkenut kesän mun mukana töissä joka päivä, ja nyt tässä on sitten käynyt sellainen kiva kommervenkki, ettei se oikein enää suostuisi jäämään matkasta. Oltiin siellä Viasvedellä viime viikon sunnuntaina ja päätettiin Ollin kanssa lähteä syömään Poriin ja pyörimään jazz kadulla. No, Hali käskettiin sisään ja sanoin sille että odottaa. Se koitti ensin ängetä ovenraosta ja rupesi rämpläämään ovea, kun lähdin autolle päin. Kun auto saatiin startattua, kelpie sai kuin saikin oven auki ja juoksi auton perään. Avasin auton oven astuakseni itse ulos, ja kelpie sujahti salamana takapenkille. Jouduin käskyttämään sen pois ja lähdettiin takasin kohti taloa. Hali juoksi takaisin autolle ja taas takapenkille missä luimisteli vaan korviaan. Jouduin sitten todella komentamaan sen sisälle, missä Ollin serkku otti sen hoteisiinsa ja ovi laitettiin visusti lukkoon. No, kun pääsin takasin autolle, kuuluu talolta ryminää ja eiköhän siellä kelpie yritä syöksyä avoimesta ikkunasta ulos ja Ollin serkku roikkuu sen takapuolessa kiinni. Oli vähän naurussa pitelemistä, oli aika huvittava näky. Se oli kuulemma puoli tuntia piippaillut meidän perään ennen kuin rauhottui. Toivottavasti tää on nyt vaan joku ohimenevä juttu ja kunhan päästään kotiin se osaa taas jäädä yksin kotiin.

Hali on herättänyt paljon ihastusta monissa ihmisissä. Tosi vaikuttuneita ovat olleet kun ovat nähneet tokokoiran vauhdissa :)

Tänä viikonloppuna oltiin mun siskon ja sen miehen kanssa Porissa hienossa kämpässä, jossa oli porealtaat ja kaikki. Hali oli aika ihmeissään altaasta ja poreista mutta ei onneksi yrittänyt altaaseen mukaan. Talossa oli myös robottiruohonleikkuri, joka aiheutti Halille aluksi slaagin kun se tajusi, että pihalla menee jokin härveli. Käytiin sitä Halin kanssa sitten yhdessä katsomassa eikä se enää ihan niin pelottava ollut. Hali yritti paimentaa mokomaa robottia, mutta eihän se tietenkään totellut ja kelpietä selvästi ketutti :D

On tehty muutamia jälkiä ja otettu jana mukaan. Hienosti se hakee jäljen itse janalta. Oon koittanut antaa jälkien vanhentua riittävän kauan. Kerran tuli sade sen jälkeen kun olin tehnyt jäljen. Käytiin kokeilemassa myöhemmin ja olikin Halille aika vaikea, jätettiin se kesken. Muuten on kelpie tehnyt hienoja ja tarkkoja jälkiä.

Aksaamassa käytiin yksi ilta. Upeita takaakiertoja Hali teki, niiden ohjaustekniikkaa ohjaaja onkin paljon harjoitellut ja kierrättänyt koiraa ihan vaan puiden ympäri. Kontaktit oli aika huonoja (etenkin keinu) ja kepit ei onnistuneet oikealla puolella yhtään. Näitä treenaillaan seuraavaksi.

Tokoiltu on jonkin verran. On harjoiteltu paikkaistumista ja paikkamakuuta piilossa. Parempaa kontaktia tuntuu Hali pitävän kun mä menen pois näkyvistä.

En voi muuten uskoa että oon kohta ollut täällä sen kaksi kuukautta ja ensi perjantaina on kotiinlähtö. On jo koti-ikävä mutta töiden tekoa olisin mielelläni täällä jatkanut.

Hali rannalla.

Kaunis Viisas Ihana <3

Halia ärsyttää, kun se komennettiin seisomaan yrityksenä ottaa hieno ja edustava seisotuskuva. Ei ihan onnistunut kun koko eläin lysähtää kasaan ku tää on Halista niiiiin tylsää :D


Elämä on nautinto.

Hali ja heinäseiväs (mun tekemä :)

Päivän touhujen jälkeen väsyneenä uneen vaipumassa.

Halilla ja Ollilla on omanlaisensa rakkaussuhde <3



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti