perjantai 23. marraskuuta 2012

Kaikenlaista

Tovi on taas vierähätänyt blogin päivittämisestä.

Hali kulkee edelleen jalka paketissa, mutta haava on jo alkanut sulkeutua. Maanantaina olisi agitreenit, täytyy katsoa voisiko sinne jo mennä. aika hidaasta on parantuminen ollut, koska mun on ollut pakko pitää koko ajan jalassa siteitä, sillä Halilla ei voi pitää kauluria. Se saa ihan älyttömän paniikkikohtauksen ja menee päin seiniä ja pöytiä heti kun kaulurin laittaa päähän. Kaksi kauluria se halkaisi, ja päätin ettei kannata ennen kuin halkeaa jotain muutakin. Olisin ostanut sille muuten sellaisen niskaan laitettavan puhallettavan tyynyn, mutta ajattelin, että se yltää sen kanssa jalkaa nuolemaan ja lisäksi Remi on myös kiinnostunut haavasta.

On keskitytty nyt enemmän tokoon ja jäljen tekoon.

Me on vuokrattu talvikaudeksi kerran viikossa vuoro Ojangon hallista. Treenataan yhdessä Sailan ja Maron sekä Katin, Gon ja Keyn kanssa (bordercollieita).  Oli ensin mielessä, että ilmoitan Halin 15.12. tokokokeeseen, mutta tajusin että sillä on todennäköisesti silloin juoksu. Halin käytös on nyt nimittäin ollut vähintäänkin omituista, hormonit jyllää taas täysillä. Eli seuraavat kokeet jää ensi vuoden puolelle.

Halin kanssa treenataan nyt avoimen liikkeet kuntoon.

1. Nouto
On tällä hetkellä ihan retuperällä. Hali on fiksoitunut tosi pahasti kapulaan. Suunnitelma on nyt treenata liikettä monessa eri osassa, ja saada tota sen fiksaatiota kapulasta pois. Tarkoitus on treenata eteentuominen ja luovuttaminen erikseen, rauhallisesti ensin sisätiloissa. Heittoharjoituksia niin, ettei sen pääse hakemaan kapulaa, vaan palkaa tulee vierellä kiltisti nytkähtelemättä odottamisesta. Lisäksi otetaan mukaan jalkatekniikka, jolla on tarkoitus opettaa se kääntymään jo valmiiksi takaisin mua kohti ennen kuin ottaa kapulan suuhun. Eli homma alkaa niin, että laitan kapulan n. puolen metrin päähän ja bloggaan sen vasemmalla jalalla niin, että Hali joutuu kiertämään mun jalan ja kääntymään ympäri, että saa kapulan suuhun.

2. este
harjoitellaan erikseen esteen taakse hyppäämistä riittävän pitkälle niin, että vien palkan esteen taakse. Istuminen erikseen, ja lukosetulo hypyn yli erikseen. Luulen ettei tässä mene kauan, tänään jo Hali oivalsi kivasti mitä siltä halutaan.

3. paikkamakuu
Pidennetään aikaa pikkuhiljaa, ja lonkka-asentoon vaihtamiseen puututaan. Tänään oli haastava paikkamakuu, kun aloitettiin katin ja Gon kanssa. Go oli levoton, ja Saila tuli halliin Maron ja vauvan kanssa kesken kaiken. Lisäksi viereisellä rakennustyömaalla räjäyteltiin. Hali nousikin kerran istumaan, ja oli aika levoton. Kun otettiin toinen toisto, liike sujui jo paremmin. Mutta kaikki tällainen häiriö on vain kotiin päin.

4. kaukot
Kaukot on nyt sujuneet paremmin, viime aikoina on ollut ongelma siinä, että siirtää pyllyä eteenpäin M-I vaihdossa.

5. luoksetulo stopilla
Häivytän pallon ja käsimerkin nyt pois, niin että tehdään ihan lyhyeltä matkalta useita toistoja. Haluan, että se oppii  nyt oikeasti mitä se seis tarkoittaa, eikä vaan odota käsimerkkiä ja taaksepäin lentävää palloa.

6. Seuruuta ja jääviä ollaan treenattu vähemmän.

Tänään treenit oli ihan pimeät. Hali kävi kierroksilla, ei ollut kuulolla ja mun oli vaikea pysyä rauhallisena. Oli kyllä opettavaiset treenit sen suhteen, että en lähde tappelemaan koiran kanssa, vaan pysyn itse rauhallisena ja helpotettiin liikkeitä niin paljon, että saatiin onnistumisia. Täytyy palkata nyt enemmän nameilla, kierrokset on jo valmiiksi niin korkealla että lelu aiheuttaa liikaa kiihtymistä.

Koska tokotreenit on agihallilla, se vaikuttaa Halin käytökseen selkeästi. Tänäänkin se yritti muutaman kerran karata viereiselle agikentälle.

Remin kanssa on harjoiteltu sivulle tuloa, odottamista, luoksetuloa (avustettuna) ja leikkimistä. Asennonvaihtoja on ruvettu harjoittelemaan sisätiloissa. Remi on kyllä ihku :) Se on tollanen tuumaajaluonne ja keskittyy hallin hälyssäkin kivasti mun kanssa tekemiseen.

Remin kanssa on myös tehty nyt pari kertaa suoraa jälkeä, kivasti se on jo tajunnut mikä siinä on idea. Hyvä nenänkäyttö penskalla :)

Halin kanssa jälki on sujunut muuten hyvin, mutta viimeksi eksyi puolivälissä jälkeä viereiseen kuusipöheikköön ja pyöri siellä aikansa ennenkuin palasi jäljelle. Lisäksi se ei huomannut yhtä 90 asteen käännöstä. Täytyy nyt helpottaa noita jälkiä sille vähän. On myös ruvettu treenaamaan esineruutua.

Remi on saanut uuden kaverin, kun alakertaan muutti bc tyttöpentu Manya. Pikkupaimenilla on tosi kivaa yhdessä. Ensin Remiä vähän jänskätti ja oli niskakarvat pystyssä, mutta rentoutui kyllä melko nopeasti. Huomenna olisi tarkoitus nähdä Remin Pinko sisko :)

Remi pääsi mun kanssa tänään koululle, kun hain Kuopiosta (miedän koulun kerhohuone) kissoille ruokasäkin. Eipä tuo kyllä uusia tilanteita tai ihmisiä jännitä yhtään, kävi heti kaikki sohvilla istuvat ihmiset läpi ja rakasti kaikkia.

Molemmille kelpeille on varattu paimennuspaikat Pikkusaarelta 1. ja 8.12. Sitä odotellessa :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti