keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Tokoilukatsaus

Päästiin varasijalta ensi viikon lauantaina järjestettävään tokokokeeseen Janakkalaan. Hupsista. Nyt tulikin vähän kiire treenata liikkeet kisamaiseen kuntoon.

Käytiin tossa parkkiksella äsken treenaamassa. Halilla oli kiva vire, mutta vähän oli liikaakin energiaa ja pientä sähellystä tuli hetkittäin.

Nouto on kyllä tällä hetkellä murheenkryyni. Olen treenannut nyt kapulan heittoa niin, että viskon kaikki kapulat, joita mulla on (yht.8 kpl:tta) vuoronperään, ja palkkaan Halin aina katsekontaktin ottamisesta kapuloiden heiton välillä. Tämä onkin jo tuottanut tulosta, ja Hali pysyy rauhallisena, kun kapula heitetään. Luovutuksia on tehty lähinnä niin, että annan kapulan Halille valmiiksi suuhun. Tällöin eteentulo kapula suussa sujuukin kivasti mukeltamatta. Kapulan muklausta ei myöskään esiinny, jos lähetän Halin kapula suussa takaakierrolle ja sitä kautta eteen. Mutta heti jos koira poimii kapulan itse maasta alkaa kauhea muklaus. Huoh. Mitähän ihmeitä tämän kanssa saataisiin viikossa aikaan...? Lisäksi huolestuttaa, ettei se kokeessa luovuta kapulaa, vaan palkkaa sillä itsensä kun muutakaan palkkaa ei kuulu...

Hyppy. Treenattiin äsken uudella esteellä. Jos näytän paikan esteen takana, Hali hyppää hyvin oikeaan kohtaan esteen taakse, mutta heti jos en näytä sille paikkaa, se hyppää viistosti oikealle aivan esteen taakse lähes esteestä ulos. Tällöin riskinä on, että kiertää esteen tai kolauttaa siihen ponnistaessaan niin läheltä. Muuten liike alkaa olla hyvällä mallilla. 

Jäävät. Menivät äsken hyvin, paitsi seuraamisessa puskee liian kiinni jalkaan. Tämä korjaantui takapalkalla. Maahanmenossa jätti ensin kyynärpäät ilmaan (mitä tekee usein). Toisella toistolla teki hyvin. Liikkeestä seis meni hyvin.

Otettiin myös n. 1 min paikkamakuu niin, että olin auton takana piilossa. Pysyi hyvin. Pidennetään aikaa huomenna.

Treenien loppupuolella naapurin Hertta ja bortsut Ninni ja Manya tulivat kotiin autolla, ja menin niitä moikkaamaan. Hali oli tosi harmissaan, kun joutui jäämään lepoon kauemmaksi ja silittelin muita koiria. Se osoittikin mieltä räkyttämällä. Kun oli hiljaista, kävin palkkaamassa namilla. Nähdessään pentu Manyan, Hali karkasi levosta, ja jouduin palauttamaan sen takaisin. Kuumui siis tilanteesta paljon.

Huomenna treenataan kaukoja, paikkamakuuta ja seuraamista. Ehkä nouto tai hyppy jompikumpi.

Ajattelin, että jos viikonloppuna tekisi yksittäisiä liikkeitä kisamaisesti, ja ensi viikolla harjoitellaan palkkaamattomuutta esim niin, että ensin kaksi liikettä ja palkka, seuraavana päivänä kolme liikettä ja palkka jne. Toisaalta ei tässä viitsisi liikaakaan treenata ettei mene hampaiden kirskutteluksi, mutta tota palkkaamattomuutta on kyllä harjoiteltava reiluuden nimissä Halia kohtaan. Etenkin koska se nykyään turhautuessaan/paineistuessaan alkaa helposti räkyttämään, en halua että se rupeaa mesoamaan kokeessa.

Tunnari on muuten edistynyt kivasti. Hali osaa näyttää oikean tötsän pitämällä kuonoa sen yläpuolella ja heiluttaa samalla häntää ja ottaa kontaktin muhun. Kokeilin eilen pistää hajuttomat tunnarit muiden tötsien alle, ja äkkiä Hali tajusi, että pitää etsiä se oma tötsä/kapula muiden joukosta.  Kelpo koira :)

Remi on edelleen söpö ja ihku ja vähän nössö :) Hampaat on alkaneet vaihtumaan, ja koko ajan pitäisi olla järsimässä jotain. Luoksetulo lenkillä on välillä alkanut tökkiä, siis lähinnä silloin, jos Remi on jo valmiiksi lähietäisyydellä. Kyllä se siis lopulta tulee, mutta saattaa venyä ja vanua jonkin aikaa. Tai sitten tulee luokse, mutta livahtaa taas äkkiä kauemmaksi ennenkuin on ihan kosketusetäisyydellä.

Remin kanssa käytiin aksaamassa maanantaina, ja voi hitsi että pikkumies teki hienosti. Ensin tehtiin putkea, ja taas alkuun se sitä vähän katseli ilmeellä että niin tää oli se pikkasen pelottava juttu. Mutta sen jälkeen, kun se meni kerran läpi, en saanutkaan enää mitään kontrollia koko pikkukelpiin, vaan se syöksyi putkeen uudestaan ja uudestaan... Tässä vaiheessa pitikin sitten palautella mieleen, että tarkoitus on pysyä rauhallisena ja tehdä niitä juttuja yhdessä, eikä sooloilla ihan miten sattuu :) Kun tämä saatiin kuntoon, Remi teki putken hienosti myös kuolleesta kulmasta. Taitava pieni. Putken jälkeen treenattiin kolmella rinnakkaisella esteellä siivekkeiden kiertämistä ja Remi liiteli kuin vanhakin tekijä. Vautsi :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti