sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Tokoa ja kyläilyä

Tokotreenit hallilla.

Aloitettiin paikkamakuulla. Hali haukahti maahan mennessään. Pientä pöhinää mun osalta, jonka jälkeen uusi yritys. Haukahti taas. Ajoin Halin kauemmaksi ja pyysin kohta takaisin hommiin. Johan oli hiljaista. Olin piilossa A-esteen takana, joten en tiedä mitä Hali siellä puuhasi, mutta makuutin kolme minuuttia ja samassa asennossa pää pystyssä kelpi siellä makoili kuin mihin jätin sen. Palkkaus narupallolla.

Sitten seuraaminen. Voi apua. Teki ensin niin suurella innolla, ettei paikka pysynyt ollenkaan. Hali loikki ja laukkasi vuorotellen, pylly aukesi ulospäin ja puski kiinni jalkaan niin että oli vaikea edetä suoraan. Otettiin alusta, sama meno jatkui. Sen jälkeen imutettiin jonkin aikaa ja uusi yritys. Kaikki into hävisi ja Hali laahusteli mukana ja jäi käännöksissä jälkeen. Ääh, tosi kiva. Se ei oo ikinä seurannut noin huonosti. Tehtiin myöhemmin pätkä uudestaan takapalkalla, jolloin saatiin ihan kivaa menoa kuitenkin.

Liikkeestä seis. Seuruuosio meni hyvin, todellä terävä pysähdys, ei stepannut, seisoi hienosti paikoillaan... Eli ihan olisi ollut kympin suoritus, mutta ennakoi sitten perusasennon. Höh. Otettiin kerran liike uudestaan ja vapautin sen ilman perusasentoa. Lopuksi tehtiin vielä pelkkä seisomisharjoitus ja treenattiin sitä, että tulen viereen seisomaan (ilman siis perusasentoa). 

Kaukot. Meni hiljaa maahan, pisteet siitä. Eka istu meni hyvin,  mutta maahanmenon jälkeen alkoi haistella maata ja kontakti hävisi totaalisesti. Sitten istui liikuttamalla pyllyä eteenpäin. Otettiin uusi yritys. Ei noussut istumaan käskystä. Tästä vähän palautetta, jonka jälkeen teki ihan ok kaukot (I-M-I-M), mutta aika laiskasti. Palkkasin vetoleikillä tähän väliin, että saatiin vähän intoa mukaan. Sen jälkeen palkkasin pallolla ekasta asennonvaihdosta (makuulta istumaan nouseminen). Lopetettiin siihen.

Luoksetulo. Tosi mahtava pysähdys, pysähtyi ihan seinään :) Harmillisesti tuli vinoon eteen, korjasi kuitenkin sen suoraksi, kun vähän heilautin kättä. Perusasentoon tuli hyvin. Lelupalkka tähän väliin. Otettiin vielä liike puolestavälistä eli jätin koiran seisomaan ja tehtiin liikkeen loppuosa. Nyt tuli hienosti suoraan eteen. Palkkasin jalkojen välistä leluun.

Liikkeestä maahanmeno. Seurasi todella huonosti. Otettiin alusta. Seurasi paremmin, mutta jätti kyynärpäät vähän ilmaan. Sai tästä kuitenkin namipalkan ja otettiin vielä yksi toisto. Sitten teki hyvin, ei huomautettavaa. Palkkaus lelulla.

Hyppy. Lähti suorittamaan haukkuen kolmella ensimmäisellä yrityksellä. Kielsin lopulta ihan kuuluvasti, jonka jälkeen ei meinannut lähteä hyppy-käskyllä liikkeelle ollenkaan. Tai siis lähti, mutta palasi takaisin lupaa kysymään. Päästiin tästä kuitenkin yli ja kelpi ei haukkunut enään ja hyppäsi ok. Silmät olivat kuitenkin lautasena ja läähätteli jonkun verran. Hermostui siis selkeästi :/ Targetti oli hävinnyt johonkin treenikassista, joten käytin jotain paperilappua targettina eikä se ihan samaa asiaa ajanut. Nyt on tähän liikkeeseen tullut vielä sellainen kiva lisäys, että ennakoi istumisen. Pläääh, ihan persiistä koko liike tällä hetkellä... Katotaan mitä tehdään tälle parissa päivässä. 

Noutoa ei ehditty tehdä.

Remin kanssa ei tällä kertaa ehditty tekemään mitään, mutta poitsu sai namipalkkaa hiljaisena pysymisestä. Olikin tosi rauhallinen, ainoastaan hyppyliikken aikana piippaili vähän.

Hallilta ajeltiin Sailalle kylään. Hali jäi odottamaan autoon, Remi pääsi mukaan sisälle. Pikkukeepin rauhallisuusharkat ovat tuottaneet tulosta, ja meni paljon rauhallisemmissa merkeissä tämä kuin edellinen vierailu. Toki sekin varmasti auttoi, että Elohiiri- Hali jäi autoon. 

Käytiin vielä porukalla lenkillä (Saila ja Maro mukana siis). Oli oikein kiva lenkki. Harjoiteltiin nätisti remmissä kulkemista, aion ottaa tämän nyt kunnolla työn alle. Kelpisterit pääsivät juoksemaan irrallaankin. Hali sai lisäksi noutaa pari kertaa matkalle tippuneen hanskan :) Loppulenkistä kaikki kolme koiraa saivat leikkiä vapaana, pysyivät aika rauhallisina eikä mielipuolista kaahottamista esiintynyt, kun oltiin alkulenkki menty niin rauhassa. 

Huomenna alkaa David Applebyn vetämä käyttäytymiskurssi, innolla odotan :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti