maanantai 22. huhtikuuta 2013

Blogipimento

Onpas vierähtänyt aikaa viime päivityksestä! Ei tässä kyllä ihmeempiä ole tapahtunutkaan, mutta pistetään nyt nopea pikapäivitys.

Toko:

Oltiin kelpojen kanssa kolme viikkoa pääsiäisen tienoilla Porissa. Koska töitä oli verrattain vähän, päivät kuluivat kivasti lenkkeilemällä ja tokoilemalla. Halin kanssa tokoon on löytynyt nyt parempi sävel, ja liikkeiden suoritus on tyylipuhtaampaa ja rauhallisempaa. Oon palkkaillut enemmän nameilla, lelupalkka on otettu joskus loppuun tai sen on saanut jostain tosi hienosta suorituksesta. Hali on ilmoitettu kokeeseen toukokuussa, mutta voi olla, että sillä on ehtinyt alkaa juoksut. Halin kanssa on tehty nyt lähinnä avoimen liikkeitä, voittajasta tunnari ja ruutu ovat myös työn alla.

Rem on ihana pikku tokokelpi, pikkumies tekee kaiken niin tosissaan :)

Agility:

Ennen Poriin lähtöä oli vikat Liuhtotreenit. Treeneistä jäi hyvä maku suuhun, ja koutsi totesi Halista, että onko tämä muka sama koira kuin jonka kanssa syksyllä aloitit :) Hali on ollut aksassa ihan eri lailla kuulolla ja oon itsekin oppinut mielestäni kuluneen treenikauden aikana tosi paljon.

Tänään käytiin treenaamassa aksaa, ja molemmat teki tosi hienosti. Rem sai kerran pienen sekavuuskohtauksen ja paineli uudestaan ja uudestaan samaan suoraan putkeen. Otettiin pieni rauhoittumisjäähy ja tämän jälkeen Rem keskittyikin taas tekemiseen ihan eri lailla.  Hali pysyi häkissä melko rauhallisena odotellessaan omaa vuoroa, pisteet Haltsulle siitä :)

Mun on pitänyt ilmota Hali useampaankin agikisaan, mutta oon missannut jokaisen ilmon... Seniiliys...

Arkitoko:

On tehostettu taas remmikäytöksen harjoittelua Porista palattua. On tehty metsä- ja peltolenkkien sijaan enemmän remmilenkkejä ja kaupunkikävelyitä, eli  vapaana riekkumista on vähennetty. Ja Hali osaa kävellä vetämättä! Mä en olisi uskonut tätä vielä muutama kuukausi sitten :) Remin kanssa remmissä kulkeminen on luonnostaan helpompaa, se on tollanen rento löntystelijä eikä kiidä eteenpäin kuin pikajuna toisin kuin Hali, jolta hitaammat vaihteet eivät automaattisesti löydy :D Molemmille on opetettu luopumista, eli tarkoitus saada kummallekin sisäistettyä, että tietyllä sanalla on se merkitys, että ko toiminnalla ei tule saavuttamaan haluamaansa, joten kannattaa lopettaa tämän tavoittelu siihen paikkaan. On myös ruvettu harjoittelemaan sitä, että vain se koirista, jota kutsutaan nimellä, tulee luokse ja toinen jää odottamaan. Hali on oppinut tämän yllättävän nopeasti, Remin kanssa edistyminen on ollut hitaampaa. Mutta Remsku nyt on pentu kuitenkin, joten annetaan sille aikaa  :)

Terveysjuttuja.

Remille on varattu välikuviin aika vapun jälkeen. Toivottavasti kaikki on ok.

Hali kävi eturaajojen TT kuvauksessa ja virallisessa selän spondyloosikuvassa. Spondyloosilausunto on 0 eli puhdas :) Ranteet olivat ok, eikä kyynärpäissäkään ollut mitään hälyttävää, vaikka siellä pieniä löydöksiä olikin. Ohessa Anu Lappalaisen lausunto kyynärpäistä:

TT kyynärnivelet

Vasemman mediaalisen proc. coronoideuksen kärjessä on subkondraaliluussa hyvin pieni muuta luuta röntgenharvempi pyöreä muutos. Humeroradiaalinen nivelrako on kapea molemmissa jaloissa. Ei muuta normaalista poikkeavaa.

Kuvantamisdiagnoosi: Hyvin lievä humeroradiaalinen inkongruenssi Röntgenharva alue vasemassa proc. coronoideus medialiksessa voi olla synnynnäinen luutumishäiriö. Muutoksilla tuskin on kliinistä merkitystä.


Tässä vielä muutama hyvälaatuinen kännykkäkuva Porin reissusta.

Hali kiipesi hirvitorniin mun perässä...

Kelpot kevätpuron rannalla :)

Rem ja laavu

Kelpot kevätauringossa :)

Remistä on tullut aika komea poika :)

:)

Lisää kuvateksti

2 kommenttia: