perjantai 26. huhtikuuta 2013

Hali silmätarkastuksessa

Hali kävi tänään silmäpeilauksessa koululla. Lisäksi silmät tutkittiin muutenkin huolella läpi, sillä Halilla on ollut säännöllisen epäsäännöllisesti äkillisiä silmätulehduksia ja turvotuksia silmissä, ja lisäksi sen silmät ovat melko valonarat.

Oikean silmän kyyneleritys oli voimakkaampaa kuin vasemmassa, ja molempien silmien sidekalvot olivat tutkimushetkellä turpeat. Muuten silmät olivat päällisin puolin terveet. Todennäköisesti oireilut johtuvat "herkistä" silmistä, ja hoitokokeiluna huuhdellaan niitä fysiologisella suolaliuoksella iltaisin ja silmiin laitetaan keinokyyneliä aina ennen lenkkiä. Katsotaan auttaako tämä.

Virallisen silmäpeilauksen tuloksena oikeassa yläluomessa todettiin yksi ylimääräinen ripsi eli distichiasis. Silmänpohjat olivat terveet. Vasemman silmänpohjan yläosissa oli muutama sidekudoksinen haamusuoni, jotaka ovat jäänteitä sikiökaudelta. Käytännön merkitystä tällä ei ole. Jos muutokset olisivat olleet huomattavasti voimakkaammat, olisi se silloin ollut lähempänä PHTVL/PHPV muutosta (persistoiva hyperplastinen tunica vaskulosa lentis/primaari vitreus).

Halin käytös koululla oli tänään aivan priimaa :) Tyttö käyttäytyi ystävällisen rauhallisesti ihmisiä kohtaan, köllötteli väliajat tuolin alla aloillaan ja seisoi kuin patsas (lukuunottamatta tauotta heiluvaa häntää) silmiä tutkittaessa. Haltsu saikin kovasti kehuja, että erittäin miellyttävä luonne koiralla :) Joo-o, sillä oli hyvä hetki tänään :D

Nyt köllötellään päivä ja lenkkeillään vasta illalla, kun toisen muutenkin valonarat silmät ovat ihan lautasena pupilleja laajentavista tipoista.

Täällä onkin rauhallista köllötellä, koska Remi on kyläilemässä Erjalla ja Tapiolla. Hyvä, että poika pääsi sinne tutustumaan isompaan koiralaumaan ja oppimaan lisää sosiaalisia taitoja, mutta on sitä kyllä ikävä :) Niin mahtava ja hyväntuulinen pikkuotus toinen on.

Halin kanssa on käytetty kaksinoloaika hyväksi, ja tehostettu remmikäytöstä ja muita arkielämän tapajuttuja. Lisäksi käytiin aksaamassa eilen ja hölkkälenkeilläkin on käyty. Hali on toiminut nyt agissa todella hienosti. Niin hienosti, että ilmosin sen kisoihin viikon päästä. Täytyy vaan saada ne omat kisahermot kuriin, ei se mistään muusta varmaan enää kiinni ole.

Hali on selkeästi nauttinut, kun on saanut olla huomion keskipisteenä, mutta on sekin Remiä vähän koittanut etsiskellä (tai näin luulen ainakin).

Minä lomalainen menen huomenna töihin kissanäyttelyyn. Tapa se on lomailla sekin :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti