perjantai 23. joulukuuta 2011

Tokoa ja aksaa

Mä olen lomalla! Eli Halillakin on kivempaa: pitkiä lenkkejä ja treenejä.

Treenailtiin tänään tokoa agihallilla, kun odoteltiin treenikaveria saapuvaksi. Tehtiin kaikki alo-luokan liikkeet paitsi hyppy (ehkä vähän ahnehdin, mutta oli niin kiva treenata pitkästä aikaa tokoa :) Ei tosin tehty liikkeeitä kisamaisesti.

Paikkamakuu: Ihan helmi. Makuutin ehkä n. 2,5 min. Yhdessä vaiheessa heilautti vähän lonkkaa, mutta ei muuttanut asentoa ja kontakti pysyi koko ajan. Helppoa ku heinänteko, kun ei ollut oikeestaan mitään häiriötä :P

Seuraaminen (pelkästään vapaana): Tässä on nyt taas ongelmia. Pitää niin tiivistä kontaktia, että edistää ja on vino :/ Imutin alkuun, että saatiin paikka korjattua. Sen jälkeen tehtiin pieniä pätkiä ja vapautus takapalkkapallolla, kun seurasi hyvin. Otettiin useita lyhyitä toistoja ja homma rupesikin sujumaan paremmin. Plussaa iloisesta ja aurinkoisesta asenteesta :) Minkäs toinen muutamille tanssiaskeleille mahtaa, kun on niiin kivaa!

Jäävät: Kumpikin älyn hyvin. Palkkasin naksulla kummassakin. Liikkeestä seis vapautin takapalkalle, ei tullut yhtään steppailuja. Liikkeestä maahan heittäytyi kyynärpäitä myöten maahan, hienoa koska tässä on kovati koittanut huijailla viime aikoina. En antanut kummassakaan liikkeessä seuraa käskyä, niin ei tarvinnut ottaa paineita alun seuraamisesta.

Luoksetulo: Hyvin teki. Ensin n. 10 metrein matkalta suoraan eteen, tuli kiinni muttei törmännyt, eli tosi jees. Vapautin tästä lelupalkalle. Laukkasi kyllä koko matkan, mutta jotenkin vähän laiskasti, joten otin sitten muutaman vauhtiluoksetulon putken kautta ja vapautin jalkojen välistä kiinni leluun. Lopuksi muutama sivu-eteen toisto. Hali osaa tämän jumpan jo tosi kivasti.

Tokotreenien jälkeen siirryttiin aksailemaan. Laura ja Esko tuli treenaamaan meidän kanssa. Viime treeneissä tiistaina huomattiin, ettei koira takaakierroissa osaa tulla käteen vaan hyppää mun selän taakse, joten niitä hiottiin. Viime treeneissä tehtiin paljon jaakotuksia ja sen verran putkiaivo puolestaan on ohjaaja, että kun tänään piti valssailla, niin en osannut tehdä muuta kuin jaakotuksia. Hmph... Aivot on kai sitä varten, että tukka pysyy kiinni?  Kontaktit radalla eivät onnistuneet. Hali tulee läpi, kun vauhdin hurma on niin valtava. Niitä treenaillaan ensi kerralla lisää ja otetaan targetti takaisin käyttöön. Nyt kun Hali alkaa hiffata kepit niin keppikulmien vaikeuttaminen on myös työn alla. Lisäksi sen pitää oppia himmaamaan ennen keppejä, tulee niin täyttä vauhtia sisään, että usein toka väli jää sitten pujottelematta.

Joulupäiväksi sovittiin seuraavat treenit, jolloin me keskitytään näihin ongelmakohtiin, eli keppikulmat ja himmaaminen sekä kontaktit radalla. Ensi viikoksi Laura on järkännyt meille Tuulia Liuhton privaattitreenit, vähänkö siistii :) (toivottavasti ohjaaja ei täysin nolaa itseään, Hali on kyllä hieno)

Niin ja vielä tokoilusta. Kaukoja on hinkattu sisätiloissa. Istu-seiso on vaikea. Jos olen ihan lähellä, Hali nostaa takapään liikkumatta eteenpäin, mutta jos matkaa on metristä eteenpäin niin ei enää onnistu, vaan tällöin tulee eteenpäin. Olen nyt laittanut pienen pahvilaatikon sen eteen (vaikka yleensä en harrasta tällaisia kikkakolmosia), tällöin onnistuu pidemmältäkin matkalta. Lisäksi olen ottanut kaukoihin palkkaukseksi takapalkan ja jos ei tehdä takapalkalla, teen aina muutaman asennon, jonka jälkeen vapautan ja palkkaan heittämällä namin maahan. Aiemmin palkkasin joka asennosta antamalla namipalkan kädestä, tämä on selkeästi aiheuttanut tiettyä kärsimättömyyttä ja steppailuja liikkeeseen.

Hali on saanut paljon kehuja taas viime aikoina lenkeillä. Mä tiedän, että se on kaunis ja kiltti ja iloinen, mutta tokihan se lämmittää kun muutkin sen huomaavat :)

Oikein hyvää joulua kaikille!
                                                         Mörri turhapurolookissaan


                                                   Joulukinkut orrella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti