tiistai 28. helmikuuta 2012

Tokotreenejä

Ollaan treenattu tokoa muutamaan otteeseen viikon sisällä häiriössä

Torstaina treenattiin kurssikavereiden kanssa, paikalla oli Saara bc Minin kanssa ja Isa spk Taran kanssa. Treenit oli ihan jees, mutta sujuivat eri tyylillä kuin mitä me on totuttu treenaamaan. Eli kaikki treenasivat omaa juttuaan samaan aikaa. Hali toimi suht kivasti, mutta hetkittäin tuntui että meni liikkeet vähän pieleen, kun joku meni ohi ihan vierestä tai leikki vieressä, kun koitettiin tehdä jotakin tarkkuutta vaativaa liikettä. Esitinkin toivomuksen, että jos ensi kerralla voisi tehdä niin, että ainakin sillon kun Hali tekee, niin muut voisivat katsoa ja kommentoida, siinä kuitenkin oppii eniten. Eli oli vähän sekavat (enpä noita tosin itsekään suunnitellut kovin tarkkaan, tässä se taas nähtiin), mutta ihan kivat treenit, treeniseura ainakin oli mitä parhaimmasta päästä :)


Seuruupätkät oli ihan jees, keskittyi suht kivasti, mutta oli mun mielestä vähän vino. Paikkamakuu oli hieno, keskittyi tosi hyvin \o/ Mutta silloin, kun jätän koiran ja kävelen pois, niin on pakko aina haistella sitä maata. Aaaargh mitä mä teen tälle? Kun mä käännyn Hali rupeaa vasta keskittymään ja pitämään kontaktia. 
Tehtiin myös ruutua, mikä meni tosi kivasti. Ensin vietiin lelupalkka ruutuun ja teki myös ilman lelua hienon ruudun. No minä tästä sain sellaisen käsityksen, etä se on sillä jo selkärangassa mikä osoittautui muutama päivä myöhemmin harhaluuloksi. 

Treenien jälkeen Hali sai leikkiä Minin kanssa. Alkuun piti taas takakireillä, mutta yhteinen sävel löytyi kyllä ja niillä oli hauskaa. Siihen asti, että Mini yritti mun luokse ja lihapullataskulle... :/ Hali syöksyi väliin. On se kyllä pirulainen. No ajoin sitten Halin pois ja silittelin Miniä. Ärsyttävää, kun se koittaa omia mut (ja lihapullat).

Lauantaina treenattiin kahdestaan. Tehtiin mm. noutoa, mikä sujuikin aika kivasti. Pysyy jo hienosti paikoillaan nytkähtämättä kun kapulan heittää, ja juoksee käskystä täysiä kapulalle, johon tarttuu samalla kääntyen takaisin tulosuuntaa kohti. Vapautan sen edelleen vauhtinoudosta leluun. Harjoitellaan eteentuomista erikseen. Pitoharjoituksia teimme myös. Käytän tosi harvoin fyysisiä pakotteita, mutta nyt olen tehnyt niin, että kun Hali koittaa innoissaan tarttua kapulaan ennen käskyä (ja tälläisellä innolla toimiessa sitä mukellusta esiintyy), niin olen tökännyt sitä kevyesti kädellä leuan alle/rintaan. Onkin saatu tuloksia tällä, tarttuu kapulaan hyvällä otteella vasta käskyn saatuaan. Edessä istuminen kapula suussa sujuu aika kivasti, mutta edelleen on vaikeuksia siinä, että jos Hali tuo itse kapulan eteen, se mukeltaa muutamia kertoja ottaessaan kontaktin. Treenausta treenausta siis edelleen... 
Seuraamista on tehty niin, että vapautan lyhyen suoran pätkän jälkeen takapalkalle. Tämä on mun mielestä auttanut siihen, ettei tanssiaskelia enää tule niin paljon. Olen myös tehnyt niin, että jos seuruu alkaa huonosti (aka liian innokkaasti hypellen) niin totean vain että "pöhkö, tehdäänpä uudestaan". Yleensä tämän jälkeen tarjoaa jo paljon hienompaa suoritusta.

Sunnuntaina treenattiin siten Lean ja bc Zeron kanssa. Aloitettiin ruudulla, ja edellisestä kerrasta innostuneena luulin, että se toimisi, mutta ei. Kelpie oli ihan hämillään. Täytyy nyt tehdä paljon viemällä leulua oikeaan paikkaan ja lisäksi pitäisi esim. klikkerillä palkata itse liikkeestä, sillä nyt Hali tarjoaa vain seisomista palkkion saamiseen. Eli siis ryntää jonkin matkaa eteenpäin ja kääntyy katsomaan palkan toivossa. Jos palkkaa ei tule, ryntää taas johonkin ja tarjoaa seisomista. Lapsenkengissä siis tämä liike. No eipä olla sitä paljon treenattukaan, kun mä hävitin jo aikaa sitten meidän ruutumerkit.

Koska treenit alkoivat näin hämmentävästi, se selkeästi vaikutti lopputreeneihin ja Hali on jotenkin pihalla olevan oloinen. Ei siis kovin hienoja suorituksia tullut, tosi epävarmasti teki. Omaa mokaa taisi olla.

Liikkeestä seis oli muuten hyvä, mutta aluksi valui eteenpäin pari askelta. Vapautin tämän jälkeen nopeasta hienosta pysähdyksestä suoraan takapalkalle. Viimeisenä tuli kyllä hieno suoritus koemaiseen tyyliin.

On treenattu liikkeitä lähes pelkästään osissa. Ei siis olla tehty yhtään kisamaisesti. Täytyy ruveta taas pikkuhiljaa ottamaan kisamaisia liikkeitä, ja kunhan kisat on tiedossa, pitää ruveta myös palkkaamisväliä pidentämään. Ajattelin, että tekisin esim kaksi liikettä ja veisin kentän laidalle leikkimään, siitten taas tehdään kaksi liikettä ja reunaan leikkimään jne. Mutta ennen tätä täytyy toki siis tehdä liikkeet kokonaisina ja antaa palkka siitä.

Tehtiin paikkaistuminen, jossa rupesin itse epäröimään, että mitä käytän virittelysananan ja sanonko "odota" vai vain "istu" kun jätän koiran. Tämä oma epävarmuus vaikutti heti herkkään koiraan eikä se pysynyt istumassa vaan lähti joka kerta, kun yritin jättää sen. No lopulta saatiin onnistunut jääminen ja tosi hienoa kontaktia Hali piti. Hienoa :)

Lopuksi ajattelin, että tehdään jokin kiva vauhdikas liike, jonka Hali osaa niin että sille jää itsevarmempi olo. Otettiin luoksetrulo, minkä tekikin aivan mahtavan hyvin. 

Positiivista näissä treeneissä oli se, että kun toinen koirakko teki, Hali odotti kiltisti levossa. On siis todella ollut hyötyä näistä rauhoittumisharkoista agikentällä, sillä ennen Hali ei tosiaan olisi kestänyt, että energinen bc tekee vieressä vauhdikkaita liikkeitä ja leikkii. Tosi hienoa, että kärsivällisyys on kelpiellä kasvanut :)) Tätä on odotettu. Ja työstetty.

Illalla aksatreeneihin. Ajokeli hieman huolestuttaa, mutta ei viitsisi väliinkään jättää.Ruutuun lähetys
Täysii!

Jee lelu!
Hienosti ruudussa

Liikkeestä seis seuruuosio


Paikkaistu: istun ja tuijotan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti