sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Hiljaista on ollut...

...sekä blogirintamalla että ylipäätään treenailujen kanssa. Hali aloitti juoksut toissa viikonloppuna, joten kaikki halleissa tapahtuvat treenailut on jääneet väliin. Ollaan tuolla lumessa ja tuiskussa koitettu aina välillä tehdä jotain ja tietysti ollaan jonkun verran kotitokoiltu.

Mulla alkaa olla kauhea kisakuume, oon katellut tokokokeita tammikuun lopulle. Hyppyliike on kyllä vielä kesken, täytyy kehitellä joku kotitekoinen hyppy että saisi sitä treenattua nyt kun ei olla taas hallillekaan päästy. Noutoa on treenailtu paljon etenkin sisällä. Keskitytään nyt siihen, että Hali pysyy rauhallisena. Oon tehnyt usealla toistolla niin, että heitän ja haen kapulan itse, ja palkkaan Halia namilla rauhallisena pysymisestä. Kun päästin sen eilen kerran hakemaan kapulan, se toi ja luovutti tosi hienosti. Mutta sen jälkeen taas tärisi ja tuijotti maanisena kapulaa, kun seuraavan kerran heitin. Otettiin sitten useita toistoja taas niin, ettei päässyt hakemaan ja lopuksi tehtiin vielä pari noutoharkkaa niin, että Hali sai poimia kapulan matkalta mukaan. Nätisti se kyllä tarttuu kapulaan ja tuo eteen :) Nyt on tuonut joka kerta aika kivasti suoraan eteen, yhdessä vaiheessa oli helposti vino.

Jääviä ei olla juuri treenattu ja sen huomasin tässä yksi ilta, kun otettiin liikkeestä maahan. Hali oli sen oloinen että mikäs se tämä liike on? Ihan uus juttu. Täytyy palautella mieleen jäävät. Paikkamakuuta ei olla kauheasti treenattu, koska ulkona on niin kylmä. Täytyy yrittää ottaa tehotreenejä heti kun päästään halleille takaisin. Kaukot on sujuneet jo aika kivasti, mutta sisällä ei olla pystytty tekemään kovin pitkällä matkalla.

Remin kanssa on myös koitettu tehdä sitä sun tätä. Perusasentoa ja seuraamista sekä myös kaukojen alkeita. On myös aloitettu vauhtinoutoharkat. Remi ei ollut aluksi yhtään kiinnostunut kapulasta, mutta nyt lähtee jo hienosti perään ja tarttuu kiinni, jolloin vapautan sen leluun. On koitettu tehotreenailla myös katsekontaktia. Remi pääsi viime perjantaina hallille tokotreeneihin. Remi on alkanut jo syttyä siihen, että treenaaminen on kivaa, eikä meinannut pysyä nahoissaan, kun näki Maron, GoGon ja Keyn treenaavan. Olikin hyvä harjoitus opetella rauhoittumista. Sailan vauva oli mukana ja Remi olisi kovasti halunnut mennä katsomaan mikä siellä kaukalossa tuhisee :) Luoksetulo oli tosi hassu, Remi tuli ihan täysiii jalat sutien ja loppumatkan pomppi kenguruloikilla. Hitsi kun olisi saanut sen nauhalle :D

Halilla on ollut tässä tärppipäivät, ja piti jo kurssikevereilta varmistella että eihän nelikuinen pentu voi astua, koska yritys on kova :D Aika hämillään toi penska kyllä on, mutta sinänsä ihan oikein tuntuu toimivan. Että ei ehkä tule sen kanssa myöhemmin ongelmia, ettei uros tietäisi mitä tehdä ;)

Ainiin käytiin siellä paimentamassa pari viikkoa sitten. Paikka oli uusi paimennuspaikka Vantaan Seutulassa ja kouluttaja Aino Pikkusaari. Harjoiteltiin poispäinajoa liinassa. Hali oli ihan liekeissä, mutta hetkittäin myös hämillään ja haukkui lampaille (mitä ei ole ennen tehnyt). Ei se siis ihan ole syttynyt touhuun vielä, kun pitää keksiä tollasta sijaistoimintaa. Mutta aiotaan käydä jatkossakin, katsotaan mitä siitä tulee. Silloin tuli hienoa pätkää, kun lampaat kulkivat pyöröaitausta ympäri, ja Hali kulki perässä. Pysyi rauhallisena ja piti kontaktin lampaisiin.

Remi pääsi vapaana vanhemman paimenkoiran kanssa lampaille. Ensin se oli vähän hämillään ja seuraili enemmän mua kuin lampaita, mutta toisella kierroksella se irtosi jo paimenkoiran mukaan, kun se lähti hakemaan lampaita laitumen perältä. Puolivälissä matkaa tuli tosin äitiä ikävä ja Remi palasi takaisin :) Remi otti paljon mallia tästä isosta paimenesta ja rupesi lopulta itsekin tuijottelemaan lampaita ja hakemaan paikkaa lauman taakse. Remistä tulikin palautetta, että lupaava pikkupoika. Kouluttaja oli myös ihan myyty kuinka söpö Remi on, ei kuulemma tiennyt että kelpparipennut voi olla niin söpöjä :)

Meidän piti mennä paimentamaan uudestaan viikon kuluttua, mutta treenit peruuntui, ja nyt paikka on joulutauolla. Katsellaan ensi vuoden puolella uudestaan. Luulen että meen vielä kerran molempien kanssa, ja sen jälkeen jatketaan vaan Halin kanssa. Remi pääsee sitten kunnolla treenailemaan loppukesästä/alkusyksystä.

Maro ja Saila starttasivat muuten eilen avoimessa luokassa, ja nappasivat 1. tuloksen Maron innokkaalla esityksellä ;) Onnea siskolle ja huippis Marolle!


Remi on supersöpö ja Halia haukotuttaa (koitapa saada näistä joku kuva missä molemmat on onnistuneen näkööisiä...)


Halin tyypillinen hymyilme :)

Pikku-Kettu pohtii

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti