torstai 20. joulukuuta 2012

Tokoilua

Treenattiin Halin kanssa äsken tokoa naapurin Hertan ja Ninnin (bc) kanssa. Koska on niin kylmä, Remi sai jäädä kotiin. Treenit oli vähän niin ja näin, Halin juoksu ja uusi treeniseura (vieras narttu) vaikutti selkeästi keskittymiseen, ja koira tuntui olevan aika paineessa. Heti alkuun tytöt kyräilivätkin toisiaan, Ninni on ilmeisesti herkkä puolustamaan omaa pihaa haukkumalla (ja oltiin tossa meidän parkkiksella), ja Hali taas ei varsinkaan juoksuissa kestä muilta mitään. Kelpi näyttelikin Ninnille hampaita aina kun sai kontaktin siihen :/

1. Paikkamakuu
Otettiin aika lyhkänen (ehkä n. 1 min) pätkä ilman piiloa. Hali oli aika skarppi, pari kertaa vilkaisi sivulle ja meinasi vaihtaa lonkka-asentoon. Lelupalkka loppuun.

2. Seuraaminen
Oli aluksi vino. Keskeytettiin ja tehtiin takapalkalla, jolloin oli suorempi. Täyskäännös seis jälkeen oli vino perusasento, mutta korjasi sen itse. Asenne oli kohdillaan, vaikkei ihan kympin suoritusta tullut.

Seuruupätkien jälkeen otettiin paikallaan seuruuta/perusasentoja, mutta homma ei toiminut. No ei olla niitä kovin aktiivisesti treenattukaan, ja häiriö taisi olla liikaa.

3. Liikkeestä seis
Teki alkuun terävän hienon pysähdyksen. Tämän jälkeen treenattiin pelkkää seisomista paikoillaan. Kelpi seisoi ensin hienon pätkän, mutta taisin viivytellä palkan kanssa, ja ohi meni vielä joku ihminen ihan vierestä. Tämän jälkeen koira ei sitten enää olisi halunnut seistä paikoillaan, ja paineistui selkeästi. Koitettiin tehdä liike vielä kokeenomaisesti, mikä oli siihen päälle tyhmä veto. Lopulta saatiin onnistunut liike niin, että kehuin ja juttelin paljon, että kelpi kykeni toimimaan paineen alla. En tiedä mikä sen yhtäkkiä paineisti niin, ei ole pitkään aikaan ollut tollanen.

4. Luoksetulon stoppeja
Pysähtyi aika kivasti. Täytyy ruveta pidentämään matkaa pikkuhiljaa. Otettiin myös vauhtiluoksetuloja.

5. Maahanmeno takaakierron kautta
Koska hali oli niin herkkis tuulella, koitettiin lopuksi pitää vaan hauskaa. Hali sai kiertää treenireppua ja siinä sivussa leikinomaisesti treenattiin maahanmenoa vauhdista.

Kun päästiin kotiin, treenasin Remin kanssa asennonvaihtoja, sivulletuloa ja seuraamista. Lopuksi leikittiin ja pikkumies oli ihan hurrrrjana.

Kun oltiin Remin kanssa treenattu, ajattelin treenata Halin kanssa perusasentoja ja paikalla seuraamista peilin edessä. Sisätiloissa ilman häiriötä juttu palautuikin kelpien mieleen, ja teki ihan kivasti töitä. Täytyy nyt treenata enemmän tällasia perusjuttuja, on ihan jäänyt tämänkin treenaaminen. Lopuksi päätin vielä ottaa eteen tulemista vinoista kulmista. En tiedä mikä taas rupesi koiran päässä viiraamaan, sillä yhtäkkiä koko kelpi oli ihan paineessa ja läähätteli hermostuneena. Eteentulot ei meinanneet toimia suoraan edestäkään. Mä en ymmärrä mikä sille tuli. Ääähh. Yritin sitten pitää oman asenteen tosi iloisena ja pikkuhiljaa Hali rupesi tarjoamaan vähän parempia eteentuloja, mutta kaukana hienoista ne siltikin oli. Täytyy tehdä tälle jotain.

On muuten aloitettu tunnarin treenaaminen niin, että piilotan reiällisen matalan merkin alle tunnarikapulan, ja kun Hali haistaa/näyttää kuonolla merkkiä, klikkaan ja palkkaan. Hali innostui ensin touhusta niin, etä rupesi räiskimään merkkiä tassulla, mutta kun jätin nämä väärät huomiotta ja palkkasin pelkästä vilkaisusta, Hali tajusi nopeasti idean. Nyt kun se osaa näyttää kuonolla nätisti kapulan/merkin, olen ottanut mukaan tyhjän merkin. Pikkuhiljaa sitten lisätään noita tötsiä, ja Halin pitää siis oppia näyttämään se merkki, minkä alla kapula on. Vaikuttaa ihan toimivalta systeemiltä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti