lauantai 1. joulukuuta 2012

Lunta ja agilityä

Eilen se talvi sitten saapui oikeen rytäkällä! Hali oli onnesta soikeena :) Remi taas oli aluksi melko kauhuissaan, kun astuttiin pihalle viimaan ja tuiskuun. Kun päästiin metsään tuulelta osin suojaan Remikin rentoutui ja totesi, että lumessa oli ihan kiva myllätä yhdessä Halin kanssa. Joka kerta kun vein kelpit eilen pissalle pihalle, niin piti kirmata kahdeksikkoa umpihangessa. Oli hassun näköistä :D

Päästiin maanantaina pitkästä aikaa agilitytreeneihin. Halin kanssa suoritettiin 32 esteen radasta kokonaiset kaksi ensimmäistä! :D Eka este oli pituus, jonka jälkeen piti kääntyä takaisin kepeille (keppikulma 90 asetta). Hali ei millään olisi suostunut hyppäämään hyppyä lyhyemmäksi niin, että pystyy kääntymään, vaan mennä räiskäytteli vain piiiitkiä hyppyjä täyttä vauhtia eteenpäin. Lisäksi lähtö oli taas ihan sekoilua. Jäätiin siihen sitten treenaamaan, että saadaan kelpie kääntymään hypyn jälkeen takaisin päin. Timo palkkasi Halin onnistuneista käännöksistä. Sitten kun koira rupesi hidastamaan niitä hyppyjä, niin se räiskäytti pituuden päälle tai hyppäsi pituuden sivusta ulos. Lopulta lyhennettiin pituutta sille vähän ja laitettiin verkko sivuun. Lopulta saatiin kaksi tosi hienoa ja onnistunutta käännöstä peräjälkeen ja siitä onnistuneesti kepeille, jonka päässä Timo palkkasi Halin. Tähän siis käytettiin meidän ensimmäinen 10 minuuttia omasta treeniajasta. Hali vilkuili loppua kohden anturahaavajalkaansa, ja lisäksi koira oli ihan poikki koska joutui niin kovasti funtsimaan mitä siltä halutaan, että päätin etten hyppyytä sitä enää. Timo mietti ensin, että tehdään Halin kanssa loppuaika jotain tekniikkatreeniä, mutta keksittiin sitten, että onhan mulla pentu mukana, joten Remi sai ekat agitreeninsä :)

Remin kanssa harjoiteltiin siivekkeen kiertoa, ja tosi nopeasti se tajusi mitä pitää tehdä ja rupesi tarjoamaan itse. Lisäksi sille heitettiin lelua siivekkeiden välistä ja annettiin vapautus käskyllä juosta lelun perään. Siivekkeiden välissä oli rima maassa, ja hassu pikkukelpi pomppasi pari kertaa kunnon loikalla riman yli :D On se hassu ja välkky pikku-ukko :)

Mentiin heti tiistaina treenaamaan uudestaan. Halin kanssa otettiin edellisillan radan alkupätkää niin, että ekana esteenä oli hyppy ja siitä samassa kulmassa kepeille kuin mitä treeneissä. Keppien jälkeen vino hyppy twistillä ohjaten suoraan putkeen. Siitä keinulle ja putkeen. Lähdöt sujuivat paljon paremmin, Hali alkaa kestää sen, että vaikka mä liikun ja heilun niin vasta käskystä saa lähteä. Valoa tunnelin päässä, kyllä me saadaan hiottua tää kuntoon. Eka hyppy ja kepit meni hyvin, ja parin toiston jälkeen saatiin tosi hieno twist keppien jälkeiselle hypylle. Tajusin lopulta luottaa koiraan, että se suorittaa kyllä esteen, kun näytän esteen sille ja muistin sitten itse edetä enkä jäänyt kökkimään ja varmistelemaan. Keinun kontaktikin onnistui ok, ekalla kerralla juoksi läpi, mutta sen jälkeen pysähtyi hyvin.

Remin kanssa harjoiteltiin siivekkeiden kiertoja ja leikittiin. Timo neuvoi opettamaan niin, että ensin istutaan ja luvan kanssa vasta lähdetään kiertämään siivekettä. Toisaalta pitäisi palkata, kun tarjoaa itse oikeaa toimintaa. Remin kanssa toi odottaminen ei siinä oikeen sujunut ja koska se äkkiä oppi mitä on tarkoitus tehdä, niin lähtee itse kiertämään siivekettä. Se tietää odota käskyn silloin kun kuljetaan ovista, autosta tai odotetaan ruokaa, mutta en mä sitä juuri muuten ole sille opettanut. Tokossa on aloitettu ihan muutaman sekunnin kestoisilla istumisharjotuksilla. Mulle onkin nyt vähän epäselvää pitäisikö tossa nyt toimia kummin päin, palkata siitä että tarjoaa itse oikeaa toimintaa vai pitäisikö keskittyä siihen odottamiseen. Mutta eihän tolta penskalta voi vaatia odottamista jos se ei tiedä mitä se tarkoittaa, eli pitäisi se kai opettaa erikseen. Pitää varmaan tehdä niin, että rimankiertokäsky tulee heti sen jälkeen kun se pylly on maassa.

Remin kanssa on harjoiteltu seuraamisen alkeita sisätiloissa. Sillä on taipumus kääntää peppu ulospäin vasemmalle, ja olen opettanut sitä seuraamaan kättä mun vasemmalla puolella niin, että pylly pysyy suorassa. Aika hyvin se jo menee, käännöksetkin on tosi hienoja :) Ajattelin nyt tehostaa katsekontaktitreenejä ja voisi ruveta naksuttelemaan enemmän ja opettaa targettia. Siinä vois olla seuraavan viikon teema.

Halin kanssa on treenattu noutoa sisätiloissa. Se pysyy rauhallisena kapulan kanssa kotona, mutta ei olla treenattu sitä nyt muualla. Täytyy mennä joku ilta ulos treenaamaan ja katsoa kuinka liike sujuu ulkona. Eilen jäi tokotreenit hallilla väliin, koska Saila ja Kati eivät päässeet, mutta toisaalta heräsin itsekin kipeenä niin ei sitten ihan kamalasti harmittanut.

Remi auttoi mua bloggailemaan tänä aamuna :)Kohta lähdetään paimentamaan, vähänkö kivaa! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti