sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Tokokoe Porvoo 10.3.2013

Tänään toinen yritys. Tuomarina Harri Laisi.

Tavoite oli, että Halin mielentila on parempi. Olin etukäteen päättänyt, että jos vastaavanlainen hermoilupaniikki iskee päälle, jätetään kokeet väliin ja hengaillaan vaan hallissa ja koitetaan saada fiilistä paremmaksi.

Halin käytös oli paljon rauhallisempaa, ja pysyi rennossa mielentilassa vuoroa odotellessa. Tällä kertaa paikkamakuussa ei onneksi ollut mitään Halille ekstrapelottavia koiria.

Kehään meno oli paljon eilistä rauhallisempi sekä paikkamakuuseen mentäessä että yksilösuorituksen alkaessa.

Paikkamakuu 10

Tuomarilla ei ollut huomautettavaa. Hali tosin makasi lonkalla taas se sama etutassu alleen käännettynä. Perusasentoon nousu oli parempi.

Liikkeestä maahanmeno 10

En tiedä aivastuttiko Halia oikeasti vai oliko se sijaistoimintaa, mutta alkoi pärskiä heti kun liike alkoi. Osin tästä syystä seuraaminen ei ollut kauhean kaunista. Maahanmeno oli mun mielestä vähän hidas. Kokonaisuudessaan kuitenkin ihan kiva suoritus kuten pisteytyskin kertoo.

Seuraaminen taluttimetta 9

Tosi pitkä seuruuosio verrattuna esim. eiliseen. Hali oli alkuun todella tiivis ja mun oli vaikea edetä suoraan. Paransi kuitenkin loppua kohden. Käännökset oli ihan onnistuneita.

Luoksetulo 8

Pysähtyminen jäi pitkäksi ja valui merkin eteen.

Seisominen seuraamisen yhteydessä 6

Hups. En tiedä virittelinkö huonosti vai mikä epävarmuuskohtaus Halille tuli. Pysähtyi kyllä suht. kivasti, mutta taisi valua mun perään vähän matkaa (mitä ei yleensä tee). Kun käännyin ympäri näin heti Halin ilmeestä, että se oli epävarma siitä mitä ollaan tekemässä. Kun menin koiran ohi, se kääntyi mun perään (mitä ei myöskään yleensä tee). Eilen kymppi, tänään kutonen. No, aina ei voi onnistua.

Noutaminen 7

Joooh. Tarttui kapulaan tosi hienosti, mutta alkoi mukeltaa kapulaa matkalla. Jäi taas muklailemaan sitä seisten mun eteen. Tää on nyt kai joku kisajuttu? Kyllä se on sen eteen asti istumaan tuonut aina kun on treenattu. Otin askeleen taaksepäin että sain sen istumaan eteen (olisi ehkä pitänyt antaa uusi käsky vaan?). Ei luovuttanut kapulaa heti. En antanut uutta käskyä kuitenkaan, pidettiin siinä vaan pieni tuijotuskilpailu. Perusasento ok.

Kauko-ohjaus 10

Oli kyllä hienot. Vikan vaihdon välillä vilkaisi taaksepäin. Ei ollut pelottavia koiria yleisössä tällä kertaa :)

Estehyppy 8

Urahteli hiljaa hypätessään. Törmäsi muhun eteen tullessa, josta ilmeisesti kahden pisteen menetys (ainakin tuomari myöhemmin sanoi että hyppy oli muuten hyvä, mutta ei saa missään nimessä koira osua ohjaajaan).

Kokonaisvaikutus 8,5

Laisi tuntui kyllä tykkäävän Halista, kehui meidän yhteistyötä. Totesi, että joissain liikkeissä on hiomista ja että noutokapulan luovutus pitää saada kuntoon (sanoi että koiralla tuntuu olevan melkoisesti virtaa ja taistelutahtoa). Joo-o koko liike pitää saada kuntoon, on se sen verran kamala :D Seuraamisesta tuli palautetta, että liian tiivis hetkittäin ja että mun vasen käsi näyttää välillä siltä, että se ohjaa koiraa. Täytyy kiinnittää tähän huomiota. Varsinkin kisatilanteissa tulee herkemmin käytettyä näköjään vartaloapua, täytyy pistää korvan taakse tämä. Harmi ettei saanut videolle suoritusta. Kaukoja tuomari kehui kovasti.

Tulos AVO1 172,5 p. ja 3. sija. Saatiin Remillekin blinkkeri ;)

Nyt jäädään kisatauolle, en halua enää hakea keskeneräisiä ykkösiä. Hiotaan nämä ongelmakohdat kuntoon ja vikan ykkösen metsästys vähän myöhemmin.

Hali on kyllä hieno ja ihana, vaikka haastavaa sen kanssa hetkittäin on. Pelkoagression paheneminen on todella saatava kuriin, koska jos se tästä vielä etenee, tulee ongelmia kisata. Se olisi tosi sääli, koska Haltsussa on kuitenkin niin paljon potentiaalia. Se on tommonen ihana pikku sählä, joka tekee kaiken sata lasissa ja täydellä tunteella <3

Remi jäi taas tänään kotiin. Se alkoi hermostumaan jo siinä vaiheessa, kun olin vasta tekemässä lähtöä. Piippaili ja ravasi edetakaisin asunnossa. Kun lähdettiin, se nosti metelin oven takana. Jäin rappuun kuuntelemaan ja se hiljeni kyllä pian eikä mitään oltu tuhottu tms, kun tultiin Halin kanssa kotiin. Remi pääsi lenkille naapurin bc pentu Manyan kanssa. Pennuilla oli hauskaa, vaikka Rem yrittikin ensin näyttää kokoaan isommalta pitämällä irokeesia niskassa ensimmäiset kymmenen minuuttia :D Onhan se Manyaa jonkin verran nähnyt, mutta on oikeastaan yleensä oltu vaan tässä meidän kotipihalla, joten Remistä oli selkeästi jännittävää tavata Mansku pellolla. Remin kanssa on kyllä nyt todella käytävä lenkeillä ilman Halia, koska se mm. pöhisi kauempana kulkevalle lenkkeilijälle karvat pystyssä. Halin läsnäollessa se ei välitä mistään, mutta näköjään kokee olonsa turvattomaksi ilman Halia.

On ollut tosi kiva viikonloppu kaikin puolin ja hyvä mieli. Ei lannista fiilistä, vaikka autokin hajosi.

Ensi viikolla pakollinen Eläinlääkäri Yrittäjänä kurssi, ei kiinnosta niinku yhtään. Onneksi on iltaisin jos jonkinlaisia korruptioillallisia eri lääkefirmojen piikkiin, joten eiköhän tästä ihan kiva viikko ole tulossa. (Lukuunottamatta huomista, kun multa poistetaan viisaudenhampaat... Jos musta ei enää kuulu, niin olen saanut sydänkohtauksen hammaslääkärin pöydälle).

Halilla on huomenna lepopäivä, Remin kanssa voitaisiin kehittää jotain.

Hali on menossa keskiviikkona selkärangan ja eturaajojen CT kuvaukseen koululle. Jännittää jo etukäteen.

2 kommenttia: