torstai 18. lokakuuta 2012

Mitä tehtäis, koira pestäis.

Sama rumba 3-4 kertaa päivässä. Pesen kuivaan, pesen kuivaan. Ja silti on hiekkaa joka puolella. Saisi jo maa jäätyä, mä en jaksa enää tätä kurarumbaa! Sitä suuremmalla syyllä, kun penneli kohta tulee niin kurarumban lisäksi alkaa pissarumba.

Koitettiin muuten kasata eilen porttia makkarin oveen ja eihän siitä mitään tullut :D Ja mä kun haaveilen että joskus voisi remontoida/rakentaa oman talon :D Joo-o kyllä varmaan, kun ei yhtä porttiakaan saada kasaan :D

Kävin ostamassa pennulle leluja, joita Hali yritti heti nykiä kassista. Hali on siitä hassu, että se kyllästyy vanhoihin leluihin, uudet on sen mielestä aina parhaita. Tulee aina uutta virtaa treeneihin, kun kehissä on uusi lelu. Mutta eiköhän ne sitten tasaisesti ole kaikki treenilelut myöhemmin kummallakin käytössä.

Kissat saivat uuden kissanminttulelun, joka olikin aikamoisessa suosiossa eilisen illan. Hali yritti tätäkin lelua vähän väliä varastella ja tuntui ihmettelevän kissojen touhua, kun ne vuoronperään pyörivät lelun päällä.

Mukaan eläinkaupasta tarttui myös Halille broilerinsydämiä ja kasvissosetta. Täytyy tarjoilla niitä sille illalliseksi. Kuivaruokana Hali on syönyt nyt jonkun aikaa Golden Eaglea, ja se tuntuu sille sopivan. Ajattelin tehdä retken Murren Murkinaan ensi viikolla. Mietin Orijenin ja Acanan välillä mitä sieltä mukaan raakaravinnon lisäksi tarttuisi. Halin kanssa voisin tosin jatkaa ehkä tolla Eaglella, mutta pennulle pitäisi jotakin kuivaruokaa saada.

Kipaisin eilen myös YA-prevettin myymälästä hakemassa Feliway ja Adaptil haihduttimet seinään. Etenkin Lukkis kokee taas järkytyksen, kun pentu saapuu. Jospa toi Feliway vähän auttaisi, mulla on siitä kyllä positiivisia kokemuksia. Ostin pennulle varmuuden vuoksi myös adaptil pannan, jos se on vähän nössömpi tapaus. Mitä kyllä epäilen.

Halin kanssa treenattiin äsken tokoa, ja täytyy todeta, että on selkeästi se aika vuodesta lähestymässä. Ihan kummia juttuja taas. Tuntui siltä, että Halin mieliala muuttui iloisesta ja riehakkaasta luimivaksi reppanaksi ihan yhtäkkiä ja loppulenkistä se kyyläili mua puun takaa ilmeellä "kauhea eukko sinäkin olet". Vaikka en edes tehnyt sille mitään. Huoh.

Otettiin ruutua. Tarjosi paikkaa koko ajan oikean puoleisten tötsien kohdalta. Muutaman kerran haki hienosti keskelle ruutua, mutta tuntuu ettei se siltikään tajunnut, että palkka tuli nimenomaan siitä. Otettiin pari kertaa myös lelu valmiina ruudussa tyylillä, ja sen jälkeen vielä ilman lelua tai muita apuja. Hali haki hienosti keskelle ruutua ja lopetettiin homma siihen. Ehkä tätä pitäisi tehdä joka tai ainakin joka toinen päivä, kun tuntuu ettei se sitä olekaan hoksannut vaikka aiemmin jo luulin niin.

Nouto. Ihan pimeä. Koira sekosi kun näki kapulan. Ei oo pitkään aikaan käyttäytynyt niin. No, annoin sille kapulan ja lähetin takaakierrolle. Ei meinannut ensin lähteä kiertämään, joutui antamaan monta käskyä. Kun se tuli kierron takaa esiin, annoin sille "hae" käskyn, ja Hali toi kapulan lujaa yhtään pureskelematta suoraan eteen, eli siltä osin ihan täydellinen. Mutta sitten ei suostunutkaan luovuttamaan kapulaa. Tän jälkeen muut noudot (takaakierron kautta) oli paljon huonompia, mm. heitteli kapulaa suussaan juostessaan kohti ja toi paljon vinompaan eteen. Ja luovutus onnistui vasta useamman irti käskyn jälkeen. Lopulta sain luovutuksen sujuvammaksi palkkaamalla sen lelulla jalkojen välistä heti kun luovutti.

Kaukot. Halia ei huvittanut. Ei noussut ekalla käskyllä, vaan piti antaa tuplakäsky. Maahan meni ekalla käskyllä, mutta sen jälkeen taas tuplakäsky istumaan eikä edes sillä noussut. Palasin koiran luo ja vapautin sen että pöh, tehdäänpä uudestaan. Nousi ekalla käskyllä reippaasti istumaan, jonka jälkeen vapautin takapalkalle.

Kotimatkalla se tosiaan tuijotteli mua puiden takaa ja oli ihan outo. En kyllä keksi mitä sillä jäi hampaankoloon. Kotiin päästyä se tosin oli unohtanut tämän episodin, ja oli taas oma iloinen itsensä. Tuon otuksen sielunelämä on kyllä välillä yksi iso mysteeri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti