maanantai 29. lokakuuta 2012

Ringarooma Habanero alias Remi

Pennut saapuivat viime lauantain vastaisena yönä Ranskan maalta. Kävin noukkimassa pennut Tapiolta Helsinki-Vantaalta ja suunnattiin siitä kotia kohti. Pennut oli molemmat tosi reippaita ja villejä, etenkin tyttöpentu, joka oli mulla siis huostassa yön yli.

Aikamoinen jässikkä sieltä saapui! Valtavat tassut ja leveä kallo, tästä tulee komee kaveri :) Tosi kiva pentu. Tykkää ihmisistä ja on melko rohkea. Pikkasen se jänskättää uusia tilanteita, jolloin hakeutuu lähelle eli turvaa paljon ihmiseen. Ulkona pentu seuraa kiltisti mukana, eikä hakeudu vieraiden luokse. Halihan oli ihan toista maata pentuna, se säntäili jokaisen ja kaikkien perään. Yksinjääminen on pennusta vähän ahdistavaa, meteli tahtoo nousta heti jos esim. laitetaan aitaukseen ja portti kiinni. Tätä harjoitellaan. Hetkittäin aika äänekäs pikkukaveri.

Nimen kanssa oli alkuun vähän ongelmia. Kaveri on ihan Haban näköinen nimensä Habanero mukaisesti, mutta en halunnut antaa samalla tavulla alkavaa nimeä kuin Hali. Lopulta pentu sai nimen Remi, joka on ranskalainen nimi ja alkuperäiseltä merkitykseltään fun-loving eli hauskaa rakastava. Se oli mulla alunperinkin mielessä, mutta sitten hämäsi että onko se sittenkään Remin näköinen.

Hali on ihan rakastunut pentuun eli sen suhteen on mennyt tosi kivasti :)

Ekat päivät on vaan tutustuttu ja vähän ulkoiltu. Käsittely- ja rauhoittumisharjoituksia on tehty joka päivä useita kertoja. Leikkimistä harjoitellaan, Remi repii jo melko innokkaasti lelua. Lusikkaa tuo tykkää viskellä, joten metallin kanssa ei toivottavasti tule ongelmia :)

Tänään käytiin agihallilla Halin kanssa treeneissä, ja Remi sai myös tulla tutustumaan hallin tunnelmaan. Alkuun sitä jänskätti aika lailla, koska radalla oli vielä sillä hetkellä aika äänekäs kaveri, mutta pikkuhiljaa rentoutui ja rupesi jo vähän kiinnostumaankin, että mitä ympärillä tapahtuu. Autossa ensin piippailee, mutta rauhoittuu kuitenkin melko pian.

Paimenvietti sillä on selkeästi vahva, paimentaa Halia lenkillä ja kissojakin koittaa sisällä kyttäillä, mutta tähän olen puuttunut, ja on keksitty muuta puuhaa kissojen paimentamisen sijaan.

Tästä kasvaa kyllä ihan mahti koira :)


Päikkäreillä siskon (Ringarooma Hime) kanssa. Remi on taaempana.

Ekaa kertaa pellolla. Remillä on kaulassa "rohkeuspanta" eli adaptil feromonipanta.

On se aika veikee otus :)

Pikku paimen, kyllä tolla katseella lampaat liikkuu :DEi kommentteja:

Lähetä kommentti