tiistai 8. marraskuuta 2011

Aksaa ja lopputenttiin lukemisen välttelyä

Kuten otsikko jo kertoo ollaan treenattu agia, jotta emäntä saa hyvän syyn olla lukematta torstaiseen tuotantoeläinten sairauksien lopputenttiin.

Ajeltiin siis ekaa kertaa syksyn aikana hallille treenaamaan. Oli kiva treenata sisätiloissa pitkästä aikaa.

Otettiin vähän radan pätkää muutamilla tiukoilla käännöksillä. Hetkittäin meni käännökset pitkäksi, mutta se taisi olla enemmän ohjaajan vika. Ei se koira varmaan käänny jos ohjaaja ei käännä sitä. Huomaa ettei ole päästy ohjattuihin treeneihin vähään aikaan. Ohjaaja kaipaisi kipeästi koulutusta!

Alkutreeneistä Hali haki hyvin itse esteitä, mutta loppua kohden jotenkin keskittyminen herpaantui ja tuli enemmän sellaista pyörähtelyä esteiden välillä sekä esteiden ohi ryntäämistä, mitä ei ole enää aikoihin sattunut.

Halilla olikin kyllä jotenkin veto vähän veks. Yleensä Hali osaakin hyvin itse kuunnella jaksamistaan, ja kun on levon tarpeessa menee itse lepäilemään häkkiin. Nyt se meni lepäilemään melkein joka välissä, kun sai pallopalkan hienosta suorituksesta. Hmm, vähän huolestuttavaa, ettei ole kipuja...? Toisaalta se ei vaikuttanut yhtään jäykältä tai kipuilevalta tai ollut haluton hyppäämään, hyppäsi tosi puhtaasti eikä tullut yhtään rimoja alas (hieno homma muuten, tehtiin maksikorkeuksilla :).

No ei sitten kauhean pitkään treenattukaan. Puomille meno oli jotenkin arka, Viime kerralla kun otettiin puomia Hali taisi jotenkin satuttaa itsensä ylösmenossa, koska on ollut selkeästi haluttomampi nousemaan puomille. Muutaman toiston jälkeen kyllä meni innolla. Oli tosin kynnetkin vähän turhan pitkät eli pito taisi olla huono... Omistajan moka... Ei ole suutarin lapsilla kenkiä ja eläinlääkärin koiralla on ylipitkät kynnet :/
Kontakteista tuli pari kertaa läpi, mutta saatiin hiottua muutaman toiston jälkeen tosi hienoksi. Annetaan nyt tuon puomin ja kontaktin hautua vähän aikaa ja ensi kerralla sitten lyhyemmillä kynsillä...

Harjoiteltiin myös takaakiertoja. Takaakierrot vasemmalta sujuvat hyvin, mutta oikealta tökkivät. Treenattiin kiertoja oikealta viemällä ensi lelua siivekkeen taakse oikeaan kohtaan ja kyllähän ne sitten lähtivät sujumaan.

Treenien positiivisin yllätys oli kepit. Kuten viimeksi kerroin, on kepeillä menty heiluvan heinämiehen tyylillä. Nyt Hali juoksi (ei siis hyppinyt!) kepit läpi ekalla kerralla täysin virheettömästi pää alhaalla. Taitava pikku kelpie! <3 Oli niin täydellinen suoritus, että jätettiin siihen yhteen kertaan.

Myös lähdöt sujuivat tosi paljon paremmin tällä kertaa. Yhden ainoan kerran tuli sellaista pelleilyä, että käskin Halin häkkiin tauolle. Jäähyn jälkeen ei ollut enää ongelmia :)

Ehkä me kohta päästään jo kisoihin, on tuo otus niin hienosti edistynyt. Pitäisi vaan ensin päästä möllikisoihin, jotta ohjaaja pääsisi harjoittelemaan kisahermojaan.

Eilen illalla otetiin tokotekniikan keittiötreenit. Noutokapulan pitoharjoitusta, kaukoja ja eteen-sivu hiomista. Pito on edistynyt, ei  mukella kapulaa enää. Otettiin jopa niin, että hali nosti kapulan lattialta. Tämä ei ole sujunut mukeltamatta aiemmin, nyt otti kerralla kunnon tukevan otteen. Tosi hienoa. Kaukot oli hyvät, ehkä me treenataan niitä nyt talven yli vaan sisätiloissa, ja kun ne on ihan varmat siirrytään treenaamaan ulos. Eteen-sivu meni aluksi tosi hienosti, mutta en tiedä otinko likkaa toistoa kun rupesi sitten tökkimään. Haastavaa on kyllä osata lopettaa ajoissa.

Tänä aamuna aamulenkillä saatiin hyvää häiriöharjotusta, kun oltiin rakennustyömaan vieressä pellolla. Siellä porattiin ja hiottiin ja kauhea meteli oli ensin Halista ihan tosi outoa ja inhaa ja vähän pelottavaakin. No jäätiin siihen hetkeksi katselemaan ja ruvettiin leikkimään. Leikki rentoutti Halin ja otettiin pienet treenit siinä metelissä (luoksetuloa ja lyhyt paikkamakuu). Hyvin keskittyi :) Treenattin aamulenkillä myös tokohyppyä jota ei olla treenattu aikoihin. Selvästi se treeniä kaipaakin. Hali hyppää seisomaan esteen ohi musta katsottuna oikealle ja tosi lähelle estettä, niin että varmasti kolauttaisi jos olisi oikea tokoeste. Harjoiteltiin siis betoniporsaalla :) No, täytyy hioa ja hakea oikeat paikat uudestaan.

Onpa ollut ihanaa touhuta kelpien kanssa :) Neljän päivän erossaolo teki kyllä tiukkaa. On se sellainen aamujen aurinko tuo eläin :)

Mutta nyt mä olen onnistuneesti vältellyt lukemista iltaan asti, ehkä se on pakko koittaa ryhtyä kouluhommien pariin. Plaah.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti