sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Tokoa, akuneuloja ja vähän aksaa

Treenattiin tokoa torstaina kurssikavereiden kanssa.

Ensin paikkaistu. Kaikki ryhmän koirat eivät pysyneet paikoillaan, joten ilmapiiri oli aika levoton. Hali pysyi kyllä hienosti aloillaan, mutta vilkuili hermostuneena mitä muut tekevät. Paineistuu siis liiasta häiriöstä ihan liian helposti. Bonukset toki siitä, että pysyi, mutta harmittaa välillä toi ylivilkkeuden myötä tuleva keskittymiskyvyttömyys. Sitä on vaikea treenata pois. Mutta siis, Hali teki Halimaisesti parhaan suorituksen ja ansaitsi siitä kyllä hyvän palkan.

Sitten tehtiin seuraamista. Alkuun oli kierrokset liian korkeella, ja tuli haukku liikkeen alkuun. Kun alkuinnostus saatiin kuriin, tuli aika hienoa pätkää. Tein ensin muutaman suoran liikkeellelähtöharjoituksen ja vapautin takapalkalle. Sitten harjoiteltiin kestoa. Tämä meni tosi hyvin :) Käännöksetkin oli aika jees.

Viimeisenä tehtiin vähän tekniikkaa, eli pelkkiä käännöksiä paikallaan ja perusasentoja. Hali osaa kyllä mahtavasti peruuttaa seuraamisessa vaikkei olla sitä mitenkään erikseen harjoiteltu.

Sitten myös noutokapulaharkkoja. Lähinnä pitoa ja myös eteentuloja kapula suussa. Tämä on edistynyt hurjasti.

Sen jälkeen tehtiin ruutua. Koitin nyt palkata liikkeestä, eli palkkasin klikkerillä kun liikkui ruutuun (ennen siis kuin käy kiinni leluun). Tehtiin useita toistoja niin, että välillä vein itse lelun, välillä apuohjaaja vei sen niin että Hali näki ja välillä niin että ei nähnyt, ja myös siten että apuohjaaja kävi vaan taputtamassa ruutua. Alkoihan sieltä tulla selkeästi oivallusta kelpieltä.

Viimeisenä luoksetulo kisamaiseen tyyliin. Tuli ensin vähän vinoon. Kehuin vaan vähän äänellä ja otettiin uusi. Tuli hienosti suoraan eteen. hali osaa jo tosi kivasti himmata vauhtiaan niin, ettei törmää.

Mulle kotiläksynä nyt se, etten houkuttele Halia enää niin paljon. Se on mun huono puoli ohjaajana. Totuin siihen irskin kanssa aikoinaan (Niilo, nami!!) :D

Kotona on treenattu kaukoja. Idea on niissäkin jo kelpille valaistunut.

Eilen tökin Halia vähän akupunktioneuloilla. Olipa mahtava saada adhd eläin ihan transsitilaan ja nukahtamaan. Täytyypä tökkiä useammin :D Piti siis vähän harjoitella Halilla, koska illalla kävin akupunkteeraamassa Halin Aatu veljeä. Mahtava oli nähdä veljeä taas pitkästä aikaa. Hassua kun se on ihan äijä, mutta siltikin niin Halimainen, ihan samalaiset ilmeet.

Ainiin ja viime tiistaina oli taas hyppytekniikkatreenit. Nyt todettiin, että enemmän sillä on ongelmia tuon etupäänsä kanssa, pää on korkeella. Mutta parannusta edelliseen oli jo selkeästi tapahtunut. Sarjan ekat hypyt menevät jo paremmin, viimeinen meneekin sitten kengurutyylillä. Lisäksi Halilla on niin kiire, että se ponnistaa jo eteenpäin etupäällään, vaikka takapää ei ole kunnolla laskeutunut. Käytin viimeksi nameja palkkana lelun sijaan. Tästä oli myös apua, sillä namien kanssa keskittyy paremmin kuin lelun kanssa.

Kohta lähdetään hallille treenaamaan agilityä. Illalla Hali menee fyssarille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti