lauantai 16. helmikuuta 2013

Hyppytekniikkakurssi, päivä 1

Tänään alkoi Ulla Kaukosen vetämä kaksipäiväinen hyppytekniikkakurssi. Päivä alkoi mielenkiintoisella luennolla, jossa käsiteltiin hyppäämistä ja hyppytekniikkaan vaikuttavia tekijöitä. Remi osallistui luennon toiseen puolikkaaseen opetellen jaloissa rauhallisesti makailua. Se oppi nopeasti lepo-käskyn ja tarjosi sitä päivän mittaan useasti. Tosi fiksu pentu. Päivän aikana kiihtyi hieman vain pari kertaa. Yhden kerran innostui, kun viereinen ihminen rupesi nauramaan ja Remi halusi tietää mikä oli niin hauskaa, ja toisen kerran se kiinnostui hyppytekniikkaa harjoittelevasta koirasta. Muuten oli niin chilli pentu, ettei ikinä olisi käytöksestä uskonut mikä tuuliviiri se oikeasti on :) Remi keräsi muuten kovasti kehuja ja kyselyitä mistä niin komean näköinen kelpiepoju oikeen on peräisin.

Sitten itse hyppytekniikkaan.

Ensin Ulla katsoi Halin liikkeet ravissa. Tyttö ravasi muuten tosi upeasti, taisi olla vielä näyttely tuoreessa muistissa :) Sitten testattiin ristikkäiset jalannostot, mikä oli Halista ällöttävää (toinen kun ei tykkää tassuihin koskemisesta ollenkaan). Tasapaino ja syvät lihakset tuntuivat olevan ok. Muutenkin kuulemma koira tuntui käteen paremmalta ja kehittyneemmältä kuin mitä viimeksi Ulla on sitä kokeillut (ehkä n. vuosi sitten).

Tehtiin kahta eri hyppytekniikkaharjoitetta. Ensin set point, eli yksittäinen okseri. Käytin Halilla ensin palkkana namia, mutta liikkeeseen ei tullut tarpeeksi ponnistusvoimaa, vaan Hali suoritti jotenkin laiskasti. Vaihdettiin leluun, jonka jälkeen hyppäsi paremmin (vuosi sitten lelu aiheutti liikaa sähläystä eikä koira keskittynyt tekniikkaan niin hyvin). Okserin korkeus oli 35 ja 30 cm ja matka kuusi jalkaa. Hyppytekniikka on selkeästi kehittynyt vuoden takaisesta. Pää ei enää ole pystyssä ja hallitsee takajalat, paino on paremmin takana. Alastulot ovat kyllä aika äänekkäitä, mikä saattaa johtua tuosta Halin virheellisestä ranteen asennosta (carpus valgus oikeassa ranteessa).

Toisena tehtiin perussarjaa. Kokeilemalla löydettiin Halille sopiva esteiden väli (5 jalkaa) ja korkeus 20 cm. Näillä tuli tasaisin ja kepein suoritus. Edelleen ongelmia on painonsiirrossa alastulon jälkeen, joka tekee tekniikasta vähän töksähtelevän. Alastulot olivat kuitenkin hiljaisempia.

Päivän loppupuolella sattui aika ikävä tapaturma, kun harjoitteluvuorossa ollut koira karkasi radalta Halin luokse. Hali näytti sille hampaita ("mene pois, pelottaa"), jonka jälkeen koira kävi Halin päälle. Mun käsivarsi jäi väliin, ja jomman kumman koiran kulmuri upposi käsivarteen. Auts. Eniten kyllä harmittaa Halin puolesta. On tehty ihan älyttömästi töitä sen epävarmuuteen liittyen, että ei kovin kiva juttu :/ Etenkin, kun Hali oli itse silloin rennossa mielentilassa ja keskittyi vain lepäilemään omassa rauhassa. Mutta sattuuhan noita vahinkoja, eihän sille mitään mahda.

Mä kävin nyt illalla päivystyksessä hakemassa antibioottikuurin ja jäykkäkouristustehosteen. Selvisin muuten tosi nopeasti pois päivystyksestä (jossa oli oikeasti monen tunnin jono), aika ennenkuulumatonta. Pitkälti kiittäminen varmaan sitä tosiasiaa, ettei ihmiskandi halunnut hoitaa eläinkandia, ja uskoi mun ja hoitajan konsultaatioon :D

Tässä vielä ennen ja jälkeen kuvat mun kädestä. Pitihän sitä tällaiset otokset ottaa, kun aina tänne laittelen kuvia kaikista Halinkin haavoista :D


ennen

ja jälkeen 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti