torstai 28. helmikuuta 2013

Tokotreenit

Treenattiin aamu(päivä)lenkin jälkeen vähän tokoa parkkiksella.

Ensin paikkamakuu. Ei ollut kelloa, mutta makuutin noin kaksi minuuttia. Pysyi hyvin, ei vaihtanut lonkalle. Loppuun narupallopalkka.

Liikkeestä seis. Tehtiin eka kisamainen. Pysähtyi hyvin, mutta steppasi pari kertaa etutassuilla, mihin en ollut tyytyväinen. Seisoi kuitenkin paikoillaan muuten hyvin. Perusasento oli vino. Sitten hiomista. Puutuin ensin steppaamiseen, otettiin pari kertaa uudestaan alusta (ilman sen kummempaa numeroa) koska steppaili edelleen. Kolmannella kerralla jäi hyvin paikoilleen. Sitten kokeilin takapalkalla. Pysähtyi terävästi, mutta kun lähdin takasin koiraa kohti pyörähti katsomaan palkkaa. Tokalla yrityksellä onnistui. Sitten tehtiin pelkkää paikoillaan seisomista pallopalkka edessä. Seisoi hyvin, mutta katseli kuitenkin mielummin mua kuin palloa, kun kiertelin sen ympärillä. Hali paineistui vähän loppua kohti liiallisesta hinkkaamisesta, täytyy ensi kerralla tehdä vähemmän.

Kaukot. Haukahti mennessään maahan. Poistuin sanaakaan sanomatta paikalta. Otettiin kohta uusi yritys. Urahti mennessä maahan. Jätin huomiotta ja pyysin perusasentoon. Tässä välissä namipalkka ja uusi maahan käsky. Oli hiljaa. Otin matkaa noin 15 metriä. Asennonvaihdot I-M-I-M meni hyvin, mutta Halin normityyliin verrattuna vähän laiskasti. Pidin pitkät tauot vaihtojen välissä. Piti kontaktin ja asennon hyvin. Loppuun narupallopalkka.

Tässä välissä pääsi Rem autosta tekemään juttuja. Ihan ensin naksuttelin sille ja harjoiteltiin targettia. Tää oli Remistä vähän tylsää (oli huonot namit) ja penska meinasi lähteä haahuilemaan omiaan. Saatiin kuitenkin muutama suht innostunut targetille meno, johon sitten lopetettiin. Sitten vaan leikittiin ja heiteltiin palloa, hyvin lähtee jo perään ja tuo :) Kerran pallo vieri lätäkköön, eikä hieno ranskalainen voinut sitä sieltä hakea. Eikä märällä pallolla voinut enää leikkiä vaan piti vaihtaa kuivaan. Hauska pieni :) Tässäkin ovat Halin kanssa ihan eri maata, Hali nimenomaan tykkää uitetuista leluista (kotonakin dippailee aina lelujaan (ja millon mitäkin, myös mun puhelimen aikoinaan) vesikuppiin) Sen jälkeen vähän perusasentoa ja vauhtiluoksetuloa jalkojen välistä. Tähän väliin narupalloleikkiä. Sitten treenattiin maahanmenoa ilman käsimerkkiä. Remistä se oli tylsää. Vaihdoin parempiin nameihin ja innostuneeseen kehumiseen niin teki jo paremmin. Sitten otettiin lyhyt paikkamakuuharjoitus, joka meni muuten hienosti, mutta aina kun oli palaamassa koiran luo, se ponnahti ylös. No eipä olla näitä juuri ulkona treenattukaan, täytyy harjoitella sisätiloissa ensin.

Sitten oli taas Halin vuoro.

Hyppy. Tehtiin ensin kisamainen. Haukahti lähtiessään, laskeutuessaan, istuessaan, hypätessään takaisin ja tullessaan sivulle. Ai kuinka kiva :/ Positiivista oli se, että tarjosi paikan keskeltä (tosin aika läheltä estettä) vaikka ei ollut targettia enkä näyttänyt paikkaa.
Sitten hinkattiin. Tehtiin targetilla, teki paremmin. Haukkuminen estettiin antamalla namia ja paljon äänikehua. Otettiin myös kerran kokonaan uudestaan kun lähti ja laskeutui haukkuen, tällöin jo vähän pöhisin sille vastalauseita. Jätin targetin pois, joka aiheutti sen, että Hali jäi etsimään targettia eikä ottanut muhun kontaktia. Kun sitten lopulta otti kontaktin ei istunut käskystä. Otettiin istumisharkka tässä välissä niin, että jätin Halin esteen taakse seisomaan ja palkkasin istumisesta pallolla. Tehtiin vielä loppuun targetilla kokonainen liike pari kertaa (kaksi kertaa sen takia, että ekalla kerralla tuli suoraan sivulle). Teki loppua kohti hyvin ja rauhallisesti. Ajattelin että jätetään targetti pois asteittain viikonlopun aikana.

Sitten vielä noutokapulan heittoharkkaa. Heittelin kaikki kahdeksan kapulaa ja Hali sai namia jokaisen heiton välillä.  Sitten vapautin narupalloon ja kelpi meinasi rynnätä kapuloille. Kielsin jolloin Hali palasi leikkimään. Tehtiin vielä yksi toisto, Hali pysyi rauhallisena.

Eniten mua pelottaa, että se kisoissa A) haukkuu  ja B) sekoaa noudossa.

No tämä jää nähtäväksi kuinka käy.

Ensi viikolla on pakko kyllä treenata useampia liikkeitä putkeen kisamisesti ennen palkkaa. Täytyy sitten vaan tyytyä huonompiinkin suorituksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti