keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Tokottelut

Otettiin iltasella pikku tokotreenit tässä mun majapaikan pihalla. Oli aika pureva pakkanen, joten ei viitsitty treenata kauan.

Halin kanssa aloitettiin ruudulla. Viedessäni pallopalkkaa ruutuun leikin itse pallolla ja härnäsin sillä Halia. Kelpi syöksyi kuin salama ruutuun, eli tehokasta oli :) Kun oltiin tehty pari toistoa em. tavalla, laitoin targetin ja tehtiin muutama toisto sillä.  Lopuksi ilman targettia muutaman kerran, aika varmasti haki oikean paikan. Yhden kerran jäi ruudun eteen ja palasi takaisin, mutta korjasi sen sitten itse. Nyt kun jälkikäteen analysoi, niin olisi voinut tehdä muutaman toiston vähemmän, mutta pysyi kuitenkin kiva vire loppuun asti.

Sitten seuraaminen. Aloitti turhan suurella innolla eikä paikka meinannut pysyä. Otettiin uusi yritys, ja kävelin alkuun liioitellun hitaasti. Sen jälkeen seurasi hyvin. Täyskäännös-seis kohdalla sattui joku juuri kulkemaan pihan poikki, ja Hali jäi sitä vähän huolestuneena seuraamaan (pihalla oli  pimeää ja Hali on vähän epävarma pimeässä). Sitten ympyrää molempiin suuntiin ensin nami-imutuksella ja sitten ilman. Loppuun narupallopalkka. Hali paukutti palloa kylkiinsä oikeen olan takaa :)

Tässä välissä Hali meni autoon tauolle ja Remi pääsi tekemään juttuja. Harjoiteltiin Remin kanssa "yhdessä kulkemista" eli että treenipaikalle siirrytään vierellä kulkien. Pikkukeepi olisi tahtonut kulkea nimittäin useamman metrin etuvasemmalla, lähelle tuleminen oli siitä ällöä.

Aloitettiin leikillä, ja sitten muutama perusasentoharkka. Tulee hyvin sivulle, mutta helposti hypähtää kauemmas heti namipalkan saatuaan. Harjoitellaan perusasennon kestoa.

Sitten tehtiin luoksetuloa sekä jalkojen välistä leluun ja niin, että lähdin juoksemaan karkuun lelun kanssa.

Remillä on tapana vetoleikin voittaessaan hypätä päin mahaa etujalat edellä, ja hieman hirvittää että se varmasti sattuu kunhan sille tulee massaa lisää. Eli siis kun Remi voittaa lelun itselleen, se tarjoaa sen samantien tuolla tyylillä takaisin. Rem ei siis esim. ravistele saalistaan niin kuin monet koirat tekevät. En tiedä saisiko sen sille jotenkin opetettua. Toisaalta tietysti kiva, että se tarjoaa lelua mulle eikä rallattele sen kanssa menemään pitkin pihaa, mutta sen voisi tehdä vähemmän hazardilla tavalla.

Vetoleikkien lisäksi koitin vahvistaa heitetyn lelun perään lähtemistä. Se lähtee nopeasti ja innolla perään, mutta saattaa jättää ensin lelun sinne ja palaa mun luokse ennekuin käy noukkimassa lelun mukaansa ja palauttaa mulle.

Sitten vielä harjoiteltiin maahan menoa käskyllä ilman käsimerkkiä. Hyvin teki, vaikka maa olikin kylmä.

Hali pääsi vielä tekemään luoksetuloa. Eka luoksetulo stopilla oli tosi bueno, palkkasin lelulla. Seuraavalla pysähdys valui. Lyhennettiin matkaa vähän, jonka jälkeen pysähtyi terävästi. Lopuksi teki onnistuneen suorituksen kokonaisena liikkeenä. Tehtiin pari takaakiertoa myös puun rungon takaa. Tällöin pysähtyy terävästi, mutta kierrokset nousee tosi korkealle.

Vikaksi ajattelin että pidetään vähän hauskaa, ja lähetin Halin kiertämään treenireppua, joka on kelpisteristä aina ollut hirmu kivaa. Hassu kelpi juoksi repulle, pysähtyi sen takana, työnsi päänsä sisään, noukki sieltä noutokapulan ja juoksi täyttä vauhtia YHTÄÄN MUKELTAMATTA mun luokse! :D Olipa hassu otus ja hitto se siis osaa tehdä homman muklaamatta :D Oli hyvä lopetus treeneille tämä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti